Чернівецька обласна рада каже, що ЧНУ вже півроку тому підписав договір щодо оренди по новій ціні

Чернівецька обласна рада каже, що ЧНУ вже півроку тому підписав договір щодо оренди по новій цініВ Чернівецькій обласній раді переконують, що ще 30 березня 2013 року облрада та ЧНУ уклали Додаткову Угоду, згідно з якою орендодавець та орендар за взаємною згодою внесли зміни до п. 3.2 зазначеного Договору, які стосувалися встановлення нового розміру орендної плати в сумі 82049,33 грн. та ґрунтувалися на експертній оцінці орендованого майна. А тому рішення про передачу майна на баланс \”ІНВАТРАНСу\” не пов\”язане зі зростанням вартості оренди.

1 – 2 вересня 2013 року низка електронних ЗМІ опублікувала Звернення професорсько-викладацького колективу Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича до депутатів Чернівецької обласної ради, в якому висловлюється оцінка рішення XVI-ї сесії Чернівецької обласної ради шостого скликання № 64-16/13 від 5 липня 2013 року.

Чернівецька обласна рада каже, що ЧНУ вже півроку тому підписав договір щодо оренди по новій ціні
Чернівецька обласна рада каже, що ЧНУ вже півроку тому підписав договір щодо оренди по новій ціні
Чернівецька обласна рада каже, що ЧНУ вже півроку тому підписав договір щодо оренди по новій ціні

Поважаючи право колективу Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича звертатись до будь-яких органів влади за захистом своїх інтересів, разом з тим прес-служба Чернівецької обласної ради уповноважена заявити наступне. Правовідносини між Чернівецькою обласною радою (орендодавцем) та Чернівецьким національним університетом ім. Ю.Федьковича (орендарем) щодо строкового платного користування приміщеннями на вул. Кафедральній, 2 обласного центру базуються на рішенні 8-ї сесії Чернівецької обласної ради XXIII-го скликання від 18 серпня 1999 року №71-8/99 «Про результати перевірки виконання держуніверситетом та обл-профрадою умов договорів безоплатного користування приміщеннями в будин¬ко-володінні №2 по вул. Кафедральній м. Чернівці», Договорі оренди від 01.12.1999 р. та змінами до цього Договору, внесеними відповідно 01.04.2000 р., 01.12.2000 р., 10.04.2001 р., а також Додатковими угодами від 01.06.2007 р. та 01.11.2012 р.

У січні 2013 року Чернівецька обласна рада письмово повідомила керівництво ЧНУ ім. Ю.Федьковича (орендаря) про дату закінчення дії Договору оренди (30.03.2013р.) та умови його продовження. Зокрема зазначалося, що для продовження терміну Договору орендар має провести, відповідно до вимог ст. 11 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», експертну оцінку зазначеного нерухомого майна, як обєкта оренди, з відповідним перерахунком орендної плати. Ці умови були виконані орендарем (додаток 1). На цій підставі 30 березня 2013 року сторони уклали Додаткову Угоду (додаток 2), згідно з якою орендодавець та орендар за взаємною згодою внесли зміни до п. 3.2 зазначеного Договору, які стосувалися встановлення нового розміру орендної плати в сумі 82049,33 грн. (в місяць) та ґрунтувалися на експертній оцінці орендованого майна, замовленій орендарем у Чернівецькому філіалі ДП ДНДПВ інституту «НДІпроектреконструкція» (додатки 3,4). Рецензію на звіт про оцінку майна надало Чернівецьке міське комунальне бюро технічної інвентаризації. Відтак зазначена Додаткова Угода набула чинності у встановленому законом порядку (додаток 5).
Таким чином, діючі зміни до чинного Договору оренди Чернівецьким націо-нальним університетом ім.Ю.Федьковича нерухомого майна по вул. Кафедральній, 2 в м.Чернівцях загальною площею 5443,3 м2 та оціночною вартістю 16409866 грн., внесені за згодою сторін, були ухвалені раніше від рішення Чернівецької обласної ради № 64-16/13 від 5 липня 2013 року «Про передачу об’єктів спільної власності територіальних громад з балансу обласної ради на баланс обласного комунального підприємства «Інватранс», тож не мають до нього жодного стосунку і не можуть впливати на умови діючого договору оренди та на узгоджений сторонами розмір орендної плати. Коментар прес-служби обласної ради стосовно цього рішення оприлюднений на сайті обласної ради 28.08.2013 р.

У відносинах з орендарями об’єктів нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області Чернівецька обласна рада постійно та неухильно керується положеннями чинного законодавства України.

Інформаційно-аналітичний відділ виконавчого апарату обласної ради

peredplata