Автобаза Чернівецької міськради з присмаком морозива

Автобаза Чернівецької міськради з присмаком морозиваЯкщо ви гадаєте, що на автобазі Чернівецької міської ради стоять та ремонтуються тільки автівки міських та районних в місті рад, то вас чекає розчарування. Адже там, окрім всього того, що має бути в гаражі, стоять і заряджаються холодильні камери приватного підприємства, яке реалізовує морозиво на вулицях Чернівців. Окрім того, вдалось зафіксувати і елітний джип, що не належить автобазі, і яку ремонтували в робочий час її працівники.

На світлинах, зроблених 6 серпня 2013 року, можна побачити холодильні машини «Беті Айс», які смокчуть електроенергію, за яку сплачуються бюджетні кошти, а також те, як працівники автобази лагодять чужу автівку.

Автобаза Чернівецької міськради з присмаком морозива
Автобаза Чернівецької міськради з присмаком морозива

Депутат Чернівецької міської ради Юрій Ватаманюк стверджує, що на автобазі господарського управління Чернівецької міської ради (гаражі) заряджаються холодильні машини з морозивом «Беті айс», починаючи з Петрівського ярмарку (з 13 липня). Також депутат переконує, що на автівці, що зафіксована на світлині, їздить керівник групи з транспортно-господарського обслуговування міськрайрад в Чернівцях Микола Лисий. І він ремонтує свій приватний автомобіль в робочий час силами працівників гаражу.

Ми звернулись з запитом до Чернівецької міської ради, аби там нам пояснили на яких підставах (договірних, усних домовленостях) на автобазі господарського управління Чернівецької міської ради (гаражі) заряджаються холодильні машини з морозивом «Беті Айс», аби нам надали копію договору на надання послуг з підприємством, яке займається реалізацією морозива під торговою маркою «Беті айс». А якщо це відбувається регулярно, то щоб вказали, скільки коштів було отримано автобазою за надання цих послуг протягом червня-липня 2013 року.

Такі ж питання ми поставили щодо того, на яких підставах (договірних, усних домовленостях) керівнику групи з транспортно-господарського обслуговування міськрайрад в Чернівцях Миколі Лисому на автобазі ремонтують особисте авто в робочий час з залученням до цього процесу робітників автобази (копію договору та сума коштів, що була отримана автобазою за надання цих послуг протягом червня-липня 2013 року).

Відповідь на запит не може не тішити. Виконавчий комітет Чернівецької міської ради повідомив, що «холодильна камера ТОВ «Беті Аїс Україна» була підключена до мережі електроживлення згідно договору щодо надання комунальних послуг № 02/08 від 05.08.2013 року (світлини, на які ми посилались в запиті, зроблені 6 серпня, – НВ) та оплати авансу в сумі 247,78 грн. за використання електроенергії. Також від ТОВ «Беті Аїс Україна» надана спонсорська допомога в сумі 187 грн. За ці кошти придбано фарбу емаль для виробничих потреб групи ТГО міськрайрад.

Згідно пояснень керівника та працівників групи ТГО міськрайрад, автомобіль, який зазначено на фото, знаходився на місці для паркування, а не в ремонтній зоні. Ремонтні роботи даного автомобіля на території автобази не проводилися». І копію договору надали, і всі платіжні документи. Договір укладено на три місяці і він почав діяти з того ж таки 5 серпня 2013 року.

Тобто, виходить, холодильні машини «Беті Айс» в гаражі Чернівецької міської ради почали заряджатися акурат з 5 (!) серпня (наголошую, 6 серпня їх було зафіксовано на фото. Але це ж співпадіння, правда?). І, що найцікавіше, те, що на світлинах видно, як працівник ТГО міськрайрад з інструментами крутиться навколо машини керівника, – це, може, якийсь ритуальний танець або міраж, а не ремонт?

Автобаза Чернівецької міськради з присмаком морозива

В будь-якому випадку, інтерес до цього інциденту приніс два плюси: 1) з підприємством, яке користувалось послугами автобази (споживало електроенергію), укладений договір; 2) якщо якийсь там чиновник надумає ремонтувати свою автівку за бюджетний кошт, то двічі подумає, чи не вартуватиме це йому дорожче.

Надія Вірна

джерело corruptua.org

світлини надані депутатом Чернівецької міської ради Юрієм Ватаманюком

peredplata