По Глибоцькому ліцею розпочато кримінальне провадження

По Глибоцькому ліцею розпочато кримінальне провадженняЗа заявою мешканців гуртожитку, що належить ліцею в Глибоці, слідчим відділом Глибоцького РВ УМВС України в Чернівецькій області розпочато кримінальне впровадження за фактом зловживання службовим становищем керівництвом ліцею при організації реконструкції приміщень гуртожитку. Досудове розслідування наразі триває.

Нагадаємо, у смт. Глибока вже понад три роки триває житловий скандал. Мешканці гуртожитка №1, що належить ліцею, звинувачують директора ліцею Миколу Макаревича у тому, що він зумисно виселяє їх з гуртожитка з метою приватизації житла та реконструкції його у багатоквартирний будинок. Усі сім’ї, яких хочуть позбавити житла, багато років працюють чи працювали у ліцеї. Самостійно вони провели каналізацію, поставили лічильники та зробили ремонт. Однак, права приватизувати свої помешкання їм не дають, а вкладені кошти ніхто і не думає повертати. За свідченнями мешканців, ті квартири, які за «проханням» Макаревича люди залишили, зараз уже продані, куди поселились сім’ї, жодним чином не причетні до Глибоцького ліцею.

Люди, спостерігаючи за бездіяльністю влади, звернулись за допомогою до народного депутата України Романа Ванзуряка. Спершу депутатський запит потрапив на стіл Прем’єр –міністра України, який перенаправив його на Міністра освіти і голову Чернівецької облдержадміністрації. Місцевий очільник краю мовчить, очевидно знаючи ситуацію, боїться стати на заваді незаконних махінацій. Тому Роман Ванзуряк звернувся до Генерального прокурора України з проханням перевірити законність дій дирекції Глибоцького професійного ліцею при виселенні його мешканців.

У відповіді Генпрокуратури зазначалося, що за заявою мешканців гуртожитка слідчим відділом Глибоцького РВ УМВС України в Чернівецькій області розпочато кримінальне впровадження за фактом зловживання службовим становищем керівництвом ліцею при організації реконструкції приміщень гуртожитку. Досудове розслідування наразі триває.

Ще одне впровадження відкрите стосовно Миколи Макаревича – Уповноваженого з прав людини. Директор ліцею чинив тиск на активістів житлового скандалу, примушував переписувати текст звернення до народного депутата, а проти одного з активістів ще й кримінальну справу порушили за його позовом. При цьому, самим же Макаревичем була розголошена інформація, викладена активістом у зверненні до народного депутата, що суперечить Закону України «Про звернення громадян», що і стало причиною впровадження.

Про це повідомляє прес-служба ЧОО ПП «УДАР В.Кличка».

peredplata