Довганича поки не призначать Т.В.О. Генерального директора обласного комунального підприємства «Буковинська книга»

Довганича поки не призначать Т.В.О. Генерального директора обласного комунального підприємства «Буковинська книга»17 вересня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (голова комісії – Олександр Смотр). Депутати традиційно збираються перед сесією для розгляду різних питань. Очікувалося, що комісія може повернутися до питання про призначення Віктора Довганича Т.В.О. Генерального директора обласного комунального підприємства «Буковинська книга». Про таку можливість раніше заявляв сам претендент на цю посаду. Перше голосування з цього питання відбулося 15 серпня. Проте тоді, нагадаємо, для призначення Віктора Довганича в.о. Гендиректора забракло голосів.

Подання на відповідне призначення робить голова ОДА або його перший заступник. Обмежень щодо повторного голосування немає. Тож для того, щоб спробувати вдруге вступити в ту саму ріку, Вікторові Довганичу потрібно було знову заручитися підтримкою губернатора Папієва або його першого заступника Галиця.

Проте з\’ясувалося, що цього питання взагалі немає в порядку денному засідання комісії 17 вересня.

Спробу запропонувати його до розгляду з голосу зробила депутат Ольга Гоян. Однак члени комісії не підтримали цю пропозицію і питання про призначення Т.В.О. Генерального директора обласного комунального підприємства «Буковинська книга» до порядку денного не включили.

Водночас одним з останніх питань комісія розглянула пропозицію народного депутата України Максима Бурбака, який скористався пропозицією голови Чернівецької обласної ради, і вніс кандидатуру Марини Лібанової на посаду гендиректора \”Буковинської книги\”.

Депутати лист свого колеги взяли до уваги і перенаправили до управління внутрішньої політики (керівник – Богдан Онуфрик), щоби воно далі згідно з процедурою висувало кандидатури. Постійна комісія облради не має повноважень з конкурсного відбору керівників комунальних підприємств, в тому числі майбутнього керівника «Буковинської книги», тому може лише рекомендувати ОДА визначити єдину кандидатуру та внести її на розгляд на чергове засідання комісії.

Джерело – БукНьюз

Світлина – МІСТО.Ч

peredplata