Буковинській абітурієнтці вдалось добитись справедливості

Буковинській абітурієнтці вдалось добитись справедливості Абітурієнтка Буковинського державного фінансово-економічного універститету Віра Лазоряк зуміла добитись справедливості і отримати державне місце у ВНЗ. Як повідомляє на своїй сторінці у ФБ народний депутат Роман Ванзуряк, нарешті була надана справедлива оцінка знанням Віри Лазоряк, результати вступних випробувань у виші якої виправили, сьогодні є магістром Буковинського державного фінансово-економічного університету. Фактично, дівчина з 1 вересня була повідомлена про допущення помилки приймальною комісією, а її прийнято на державну форму навчання.

– Своїми діями керівництво навчального закладу показало, що «шуміхи» їм не потрібно. – пише Роман Ванзуряк. – Тому все по-тихому зам\’яли. Однак це ціла корупційна система, а не поодинокий випадок. Тому хотілося б, аби система освіти в Україні нарешті стала європейською, і кожному студенту давалася б справедлива і прозора оцінка його знанням, а не фальшувалися результати керівництвом вишів.

Нагадаємо, нещодавно до редакції звернулась абітурієнтка Буковинського державного фінансово-економічного університету Віра Лазоряк. За її словами, визначення результатів вступного випробування за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр» заочної форми навчання, який вона склала, відбулось з грубим порушенням.

Не погоджуючись з низьким результатом своєї роботи та сумніваючись в об’єктивності оцінювання, вона подала апеляційну заяву на ім’я голови приймальної комісії. Коли дівчина отримала свою роботу, то побачила у тестових завданнях виправлення. Однак у протоколі засідання апеляційної комісії записано, що «письмова робота вступного випробування з фахових дисциплін абітурієнтки Віри Лазоряк є цілісною, візуально механічних пошкоджень і підтирань не виявлено». Тобто комісія заперечення абітурієнтки відхилила.

peredplata