Свідоцтва про смерть не видають

Свідоцтва про смерть не видають В Україні триває епопея з держреєстрами. Міністр Олена Лукаш переконує, що їх ремонтують, але нотаріуси не бачать реальних змін. Якщо кількома днями раніше в Україні не можна було зареєструвати шлюб, то тепер у країні не помреш \”офіційно\”. Свідоцтва про смерть не можуть видати через збої в системі.

\”У мене помер батько. За свідоцтвом про смерть довелося стояти годину в черзі у відділі реєстрації смерті ГУ юстиції в Києві. У підсумку довідку нам дали, але до реєстру актів цивільного стану не внесли\”, – розповідає киянка Інна Василівна в коментарі Вестям.

Більше того, згідно з законом ховати без офіційного підтвердження смерті не можуть. Але на кладовищах \”входять у положення\”. \”Але довелося увійти в становище. Дозволяємо ховати при пред\’явленні свідоцтва про смерть, а виписку з реєстру отримаємо, коли все запрацює\”, – поділилися в Північному кладовищі столиці. Раніше повідомляли, що нотаріуси вже можуть користуватися потрібними документами через реєстр. Але самі спеціалісти кажуть, що не можуть зайти в базу – комп\’ютер видає помилку. \”Так, деякі кажуть, що вже все працює, але, наприклад, мій комп\’ютер при спробі входу в реєстр видає помилку. І так – у багатьох колег\”, – сказала нотаріус Альона Загоруйко.

У Мінюсті пояснюють проблему з реєстрами розслідуванням. Міністр Олена Лукаш заявила, що робота реєстрів припинена у зв\’язку з розслідуванням корупційних порушень колишніми і нинішніми співробітниками ДП \”Інформаційний центр\”. Нагадаємо, що від скандалу навколо держреєстрів можна чекати чого завгодно: дані можуть бути легко змінені. Через збої порушена робота РАГСів і банків, нотаріуси не проводять операції.

Джерело та світлина ТСН

peredplata