Яремче залишилось без мобільного зв\’язку

Яремче залишилось без мобільного зв'язку Важко уявити більш безглузде рішення міськради, ніж це зробили в місті Яремче, що знаходиться в Карпатах, на території Івано-Франківської області. В місті повністю відмовились від мобільного зв‘язку. З затримкою в один місяць набуло чинності рішення міської ради від 26.09.2013 про заборону мобільного зв’язку на території міста Яремче, і яким розривається договір оренди, на підставі якого мобільні оператори розташовували на території міста свої ретрансляційні вежі.

Від сьогодні в Яремче майже відсутній мобільний зв’язок. Зокрема, покриття в Київстар є, але здійснити чи прийняти дзвінок практично неможливо, через перевантаження базової станції.

В Україні з‘явилось перше місто, яке повністю відмовилось від мобільного зв‘язкуРішення міськради стало наслідком громадської активності групи ініціативних місцевих громадян-радіофобів, яким не подобалось, що в Яремче працюють вежі мобільного зв‘язку, які нібито опромінюють жителів міста.
Все це прекрасно «допоможе» місту напередодні початку курортного сезону, який розпочнеться за кілька тижнів.

Про ситуацію в Яремче цікаво висловився Євген Глібовицький, який неодноразово залучався в якості експерта щодо стратегії розвитку міста Яремче:
Напевне, кожна громада повинна мати суверенне право самостійно проголошувати первісно-общинний лад на своїй території. Але тоді треба визнавати її заповідником, забирати в мешканців всі електричні прилади, сірники, видавати шкіри мамонтів і обгороджувати парканом.

Поясню: бюджет міста Яремче на 2/3 формується з дотацій з державного бюджету. Тобто ми з вами будемо дофінансовувати отакі відсталі практики, які вестимуть – у випадку Яремче – до втрати туристів > втрати доходів > збільшення дотацій. Бюджетна реформа (коли бюджети формуватимуться знизу вгору) потрібна хоча б тому, що кожен, хто хоче сходити з розуму, повинен сам оплачувати власне божевілля.

Ольга Мінченко

Джерело –
Watcher

peredplata