Комітет свободи слова розгляне конфлікт Нацради і чернівецького каналу ТВА

Комітет свободи слова розгляне конфлікт Нацради і чернівецького каналу ТВАНа найближчому засіданні Комітет з питань свободи слова та інформації Верховної Ради планує розглянути конфлікт між чернівецьким каналом ТВА та Національною радою з питань телебачення та радіомовлення. Таке рішення комітет прийняв 6 листопада.

Член комітету депутат («Батьківщина») Микола Княжицький запропонував розглянути ситуацію із втратою ліцензії телеканалом ТВА і конфлікт з регулятором. «Я був на цьому засіданні Нацради і такого ще не бачив. Компанія просила перенести розгляд питання, зробити перевірку, ознайомити їх з результатами моніторингу до того, як прийматиметься рішення Нацради. До жодного з цих, на мою думку справедливих прохань, члени Нацради не дослухались», – зазначив пан Княжицький.

Член комітету Олександр Абдулін («Батьківщина») також зазначив, що перед засіданням Нацради по ТВА він мав зустріч з головою Нацради Володимиром Манжосовим, де були присутні й інші члени Нацради: «Я попросив разом подивитись спірний момент, зафіксований моніторингом. І вони відмовились зі словами, що вони – не експерти. Я тоді взагалі не розумію, хто тоді експерти».

Микола Княжицький закликав запросити на розгляд Комітету обидві сторони. Решта депутатів, присутніх на засіданні, підтримали цю пропозицію.

Нагадаємо, 23 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила чернівецькому телеканалу ТВА друге попередження за порушення рекламного законодавства та відмовила йому в продовженні строку дії ліцензії на ефірне мовлення в Чернівцях.

На думку керівництва ТВА, для рішення щодо відмови каналу в продовженні строку дії ліцензії були використані дані сфальсифікованого моніторингу. Також ТВА заявляє, що Нацрадою не були надані матеріали перевірки, на основі яких було винесено санкцію про попередження телеканалу.

У відповідь Нацрада назвала звинувачення на її адресу безглуздими. Регулятор упевнений, що саме корпоративний конфлікт на каналі, спричинив ті порушення чинного законодавства, які були зафіксовані у діяльності компанії ТВА.

«Телекритика»

peredplata