Чернівецькі комунальники замість заміни електрокабелю вимотують людям нерви

Народна трибуна
Крик душі

«Близько місяця тому в нашому під’їзді згорів ввідний електричний кабель, — крик душі чернівчанина, пенсіонера Віталія Пащенка, що проживає по вулиці Українській, 9. – Ми знайшли на горищі старий кабель і ним тимчасово замінили нестачу. Кілька разів викликали електриків зі ЖРЕПу № 9, але вони щоразу знаходили причину для відмови – то кабелю не було (ми купили новий), то драбини не було, то кріплення. А коли прийшли заміряти напругу, то сказали, що все нормально і нічого міняти не треба. Про що склали відповідний акт. Але ж як нам бути, якщо за нашими замірами напруга становить 200 і менше вольт? Боїмось вмикати обігрівач, щоб не сталось замкнення та, не дай Боже, пожежі!».

Писк влади
Начальник ЖРЕПу № 9 Дмитро Паладян сказав, що до нього з цього питання звернулись тільки 7 жовтня. Це звернення перебувало в роботі. Щодо кількаразових «походів» електриків на місце, то пан Дмитро наголошує, що в подібних випадках треба напряму звертатись до керівництва. Адже саме керівник дає завдання своїм підлеглим. І запевнив, що проблема буде вирішена, кабель замінять.
Так і сталось. Уже наступного дня після звернення до редакції Віталія Пащенка електрики прийшли і замінили кабель.
Але ж такі буденні проблеми можуть вирішуватись і без втручання газети. Бо ж люди сплачують комунальні платежі та мають отримувати належне обслуговування.
Підготувала Надія ВІРНА

Від редакції. Ця «Народна трибуна» була написана ще три тижні тому. Ми вважали питання вирішеним, тому не публікували її. Однак днями пан Віталій знову прийшов до редакції та повідомив, що електрики тільки провели кабель, але до щитка його не під’єднали. Таким чином мешканці будинку досі мають проблеми з напругою та небезпеки, пов’язані з тимчасовим кабелем. Невже так важко було довести справу до пуття одразу ж? І не мучити людей вже другий місяць? Тим часом це питання вкотре взяте на контроль департаментом житлово-комунального господарства міської ради. Елементарна заміна кабелю в Чернівцях перетворилась на двомісячну бюрократичну тяганину. Соромно.

peredplata