В Чернівцях до Всесвітнього дня незрячих проведуть акцію для водіїв

В Чернівцях до Всесвітнього дня незрячих проведуть акцію для водіїв13 листопада обласне представництво громадської спілки Ліги людей-інвалідів по зору \”Сучасний погляд\” проведе акцію \”Життя – це рух\”. 13 листопада – Міжнародний день сліпих. Ця дата призначена для привернення уваги світової спільноти до проблем людей, які втратили зір та потрапили у скрутну життєву ситуацію. Громадська спілка «Сучасний погляд», бажаючи привернути додаткову увагу до проблем та труднощів осіб з інвалідністю зору проводить вказану акцію, яка буде проходити у низці регіонів України та спрямована на привернення уваги водіїв до таких учасників дорожнього руху, як пішоходи з вадами зору.

Не є таємницею, що у зв’язку з недостатньою культурою управління автомобільним транспортом, порушеннями правил дорожнього руху участь у ньому є достатньо небезпечною навіть для пішоходів без вад органів зору. А для людей з інвалідністю по зору іноді коротка прогулянка або шлях до найближчого торговельного центру чи ринку стає небезпечним атракціоном, в якому такий пішохід може що найменше забруднити свій одяг, а інколи – втратити частину здоров’я або і життя.

Акція розпочнеться 13 листопада в багатьох регіонах України. Проводитимуть акцію члени Громадської спілки „Сучасний погляд” за сприяння та підтримки ГУМВС України.

В Чернівцях цього дня в актовій залі по вулиці Ентузіастів,5 відбудеться представлення буклетів, які учасники роздаватимуть водіям, а також роз\’яснення ПДР самими незрячим.

Згодом активісти вийдуть на дорогу, аби роздавати буклети власне самим водіям.

peredplata