Чернівчани не хочуть платити за тепло на вулиці

Народна трибуна
Крик душі

«Отримав повідомлення про те, що за послуги з теплопостачання у жовтні треба заплатити 176 гривень 49 копійок і дуже обурився – адже «Чернівцітеплокомуненерго» нагрівало наші квартири того місяця усього кілька днів. За що тоді платити такі гроші? – крик душі чернівчанина Михайла Відращука з вул. Руської. — За місяць за опалення своєї двокімнатної квартири, виходячи з її площі, я мав би платити всього 247 гривень, а тут за те, що вдома доводилося перебувати у светрах і куртках, ще й маю платити 76% від цієї суми. Чому люди мають платити за тепло, яким порадувала нас осіння пора, а не теплі батареї в оселі? Скільки вже можна з нас знущатися? Доки триватиме таке неподобство?»

Писк влади
За повідомленням начальника абонентного відділу “Чернівцітеплокомуненерго» Олега Йосиповича Кащишина, найбільші нарахування за тепло в жовтні склали 63% від загальної вартості опалювальної площі житла, але аж ніяк не 76%, як про це заявляє споживач. Це лише за змінною складовою оплати за опалення. У зв’язку з погодними умовами та через технічні причини різні будинки у Чернівцях мають, відповідно, і різні нарахування за попередній місяць за спожите тепло. Одним нараховано за жовтень 20%, іншим – й 10%. Але люди зверталися до керівників підприємства, коли у них не було тепла, викликали комісію… А тут вже кінець листопада, а вони почали пригадувати, що та як було у жовтні. Звертатися треба вчасно, ми б розглянули звернення.
Задля уникнення подібних непорозумінь начальник абонентного відділу радить чернівчанам уважно читати угоди між надавачем та споживачем послуг, а також звертатися до керівництва підприємства на вул. Максимовича, 19-А (тел. 4 11 35; 4 13 01).


Наталія БРЯНСЬКА

peredplata