За Чернівцями живуть робінзони

За Чернівцями живуть робінзониУ 118 кілометрах від Чернівців є село, в якому живуть аміші — представники релігійного руху, які не визнають благ цивілізації і тримаються подалі від держави.


ТСН побував в гостях у українських амішів — поселенні, якого навіть на карті України немає. Головна ідея його жителів – подалі від держави – і цивілізації.

Вони завжди сімнадцятисторічні. І довели, що зупинити час можна. У них заборона на техніку, прикраси, аборти, авіаперельоти та сучасні фасони. І головне – ніякого гріховного зв\’язку з державою.

Утікачі від світу дають дітям право втекти. За три роки до хрещення, а хрестяться вони дорослими – підлітків відправляють пізнавати грішні принади світу . Амішами стають лише ті, хто повертається. Від інших дітей публічно відмовляються назавжди. Усе настільки дивно – що в США, де здебільшого і живуть аміші, зробили їх дорослішання популярним теле-шоу.

Рідше повертаються до батьківської хати дівчата. Через те аміші не люблять зйомок, вони проти туристів, журналістів, будь-яких вихідців із того світу. Застосовувати сили їм не можна, вони просто ховаються.

Жительці села Марині ще немає тридцяти. Але їй треба вдвічі збільшити кількість малечі. 15-20 дітей у амішів – норма. У її бабусі – триста онуків. Живуть у блакитних будинках, по кілька поколінь у дворі. Старші глядять молодших. Тому у школі вчаться лише до восьмого класу.

Аміші освітлюють будинки гасовими лампами, не будують церков і не відвідують цвинтаря. Усі амішівські могили заростають бур\’яном. Усі, окрім однієї. Її без намогильної таблички впізнають сотні прочан. Тут похований місцевий пророк Іван Деркач, який ознайомив селян із вірою амішів.

Джерело ТСН

peredplata