Через борги у чернівецькому КЖРЕПі не дають довідку

Народна трибуна
Крик душі
«Через борги за споживання природного газу моїй матері, як основному квартиронаймачу, у КЖРЕПі не видають довідку про склад сім’ї, — крик душі чернівчанки Анни Зеліч з вул. Руської, 58. – Так склалися обставини, що ми не маємо можливості погасити увесь борг одразу, та через цю довідку не можемо просити ПАТ «Чернівцігаз» реструктуризувати борг, аби сплатити його частинами. До того ж, у будинку проживають мої малолітні діти, яких уже погрожують забрати в тому числі через неналежні умови проживання (газ відключено). Виходить замкнене коло: керівник житлово-комунального підприємства каже, що чинить правильно, а газівники — що правда на їхньому боці. А як бути моїй сім’ї? Замість того, аби допомогти розв’язати бодай одну проблему, влада створює людям додаткові. До кого нам вже звертатися? Чи правомірною є відмова у видачі довідки працівників КЖРЕП №9 через наявність боргів?»

Писк влади
За повідомленням першого заступника директора департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради Василя Манчуленка, керівник КЖРЕП №9, не видаючи документ, про який йдеться, чинить неправомірно. Саме тому матері Анни Зеліч необхідно повторно звернутися за довідкою до цього підприємства, а розпорядження про негайну її видачу має надійти з департаменту.

Від редакції. Вимога начальників комунальних підприємств до громадян спочатку заплатити гроші, а потім отримати довідку є протизаконною. Якщо, до прикладу, людині потрібно оформити субсидію (а зробити це можна навіть за наявності боргу), відмова у наданні такої до-відки є порушенням статті 46 Конституції України, яка гарантує право на соціальний захист. І якщо довідку не видають, необхідно:
1. Подати письмову заяву із зазначеного приводу на ім’я керівника підприємства, вказавши на порушення вашого права на соцзахист. Звернення слід зареєструвати або надіслати його замовним листом.
2. Оскаржити дії посадових осіб в департаменті житлово-комунального господарства (саме тамтешні фахівці зобов’язані контролювати дії управителів житла).
3. Можливо, достатньо й усного звернення. Контактний телефон приймальні директора департаменту ЖКГ Чернівецької міської ради Дмитра Онуфрійовича Сірмана – 52 40 49; першого заступника директора – начальника управління житлового господарства – 52 20 83.

peredplata