Служба автомобільних доріг просить буковинців допомогти прибрати від сміття придорожні смуги

Служба автомобільних доріг просить буковинців допомогти прибрати від сміття придорожні смуги Із початком весни придорожні смуги автомобільних доріг стають схожі на сміттєзвалища і така ситуація спостерігається не перший рік.

Вагомими причинами такої ситуації є низький рівень культури наших громадян, а також недостатньо ефективні законодавчі механізми протидії правопорушенням у цій сфері. Проблема утилізації продуктів життєдіяльності в повсякденному житті часто вирішується громадянами просто — викиданням його в придорожню смугу.

Шановні мешканці області та гості краю! Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області звертається до Вас з проханням не смітити в тому числі на території земель дорожнього господарства (в межах смуг відводу, автобусних зупинках, площадках відпочинку тощо). Прибираючи у своїх домівках та на подвір’ї, не викидайте сміття у придорожні смуги, не створюйте там стихійних сміттєзвалищ. Використовуйте для цього створені місцевими радами узаконені сміттєзвалища.

Дорожні служби продовжують прикладати максимум зусиль для застереження безпечних умов дорожнього руху, але значні фінансові ресурси ми змушені витрачати не на покращення стану доріг, а на прибирання сміття, залишене жителями краю та учасниками дорожнього руху.

Під час проведення аналізу походження сміття стає відомо, що не вся його кількість створена учасниками дорожнього руху, тобто більшість сміття залишають мешканці прилеглих населених пунктів, це і побутове сміття і різного роду відходи.

Дорожні організації області не мають спеціалізованої прибиральної техніки та засобів утилізації сміття, а також не мають власних сміттєзвалищ і змушені оплачувати прийняття сміття на комунальних сміттєзвалищах.

Тож звертаємося до мешканців краю, міських, селищних, сільських органів самоврядування з проханням допомоги в організації проведення очистки придорожніх смуг від сміття та вжиття відповідних заходів для недопущення їх засмічення у майбутньому.

Окрім цього, Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області звертається до учасників дорожнього руху та жителів краю з проханням надавати фото або відеоматеріали на яких зафіксовано випадки викидання сміття та забруднення навколишнього середовища: в межах смуги відводу, автобусних зупинок, майданчиків відпочинку з метою відповідного реагування. Дану інформацію просимо надавати на електронну адресу: gabaryt@ukr.net

Адже лозунг «чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять» має діяти на практиці!

Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області

peredplata