ЄС спростив отримання шенгенської візи для українців

ЄС спростив отримання шенгенської візи для українцівЄвросоюз скоротив перелік документів, необхідних українцям для отримання шенгенської візи. Про це на прес-конференції заявив директор департаменту інформації Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент НБН.

«29 квітня Європейською комісією було затверджено список документів, який повинен подаватися громадянами України до консульських установ держав-членів Європейського Союзу на території України для оформлення віз», – заявив пан Перебийніс.

За його словами, «цей список передбачає надання громадянами України при оформленні шенгенської візи чотирьох документів, які підтверджують мету поїздки, джерело доходів в Україні, наявність коштів для здійснення поїздки, підтвердження наявності житла під час перебування в країнах шенгенської зони».

Він також підкреслив, що в українському Мзс позитивно оцінюють цей крок з боку європейської сторони і розраховують на збільшення кількості багаторазових віз терміном дії від 3 до 5 років.

Нагадаємо, 3 квітня європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що Єврокомісія незабаром оголосить про готовність України перейти до другого етапу виконання плану щодо лібералізації візового режиму.

10 квітня кандидат у президенти, народний депутат (позафракційний) Петро Порошенко заявив, що угода про введення безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом можуть бути підписані до кінця поточного року.

З 22 квітня Чехія спростила видачу короткострокових віз для громадян України. Всі громадяни України, мають чеські корені, молоді люди до 26 років і пенсіонери старше 60 років будуть звільнені від платежів за оформлення віз.

Як повідомляв НБН, 31 березня єврокомісар Конні Хедегаарт заявила, що правила видачі шенгенських віз можуть спростити для громадян 22 країн, що входять до складу Євросоюзу.

У свою чергу, Кабінет міністрів схвалив пакет необхідних рішень для введення безвізового режиму з Європейським Союзом.

peredplata