НАРОДНА ТРИБУНА. \”Новою будівлею відгородять від світу\”

Крик душі
«На розі вулиць Головної та Герцена у Чернівцях ні з того, ні з сього споруджується великий торгово-розважальний комплекс, котрий відгородить нас від усього світу, бо з вікон геть нічого не буде видно, – крик душі мешканців кв. 33, 36, 39, 42, 45 будинку № 145 по вул. Головній. – Відколи стоїть наш будинок, поряд були винятково малі архітектурні форми – павільйони, намети, майданчики. Вони не заважали нікому. І раптом на купленій у міста, за нашими даними, землі, розгорнулося масштабне будівництво, а нашої згоди ніхто й не запитував. Чому все саме так відбувається? Вважаємо недопустимим зведення «стіна в стіну» багатоповерхового комплексу, який споруджується з порушенням санітарних норм забудови (на відстані всього в 5 м від нашого будинку) для товстосумів. А як бути пенсіонеру, котрий не може ходити, адже раніше на світ Божий хоч через вікно можна будо подивитися. Чому завжди потерпають бідні люди? Куди нам звертатися з цього приводу?»

Писк влади
Головний архітектор Чернівців Сергій Гомонович:
– Справді, за зазначеною адресою будується торговельно-офісний центр. Його будує приватний підприємець на власній ділянці. Землю він викупив ще років з десять тому. Зараз отримав дозвіл на спорудження центру, бо проектна документація пройшла всі погодження.
Питання безпосередньої близькості до існуючого будинку по Головній, 145 розглядалося на комісії, ми зустрічалися з мешканцями. Підприємець тоді був готовий все, на що вказували люди, як на незручності відшкодувати, а також відремонтувати міжбудинкові проїзди. Очевидно, вони таки не домовилися.
Наразі свіжої інформації у мене немає, бо комісія виїжджала на місце будівництва близько місяця тому. тож якщо виникли знов якісь проблеми, нехай ті мешканці звернуться до міської ради. Якщо є підстави – будемо припиняти будівництво та приводити його до відповідності.

Наталія Брянська

peredplata