Хлопчик, який 11 років не вчився, піде до школи

Хлопчик, який 11 років не вчився, піде до школиЧималий резонанс викликала інформація, розповсюджена журналістами Буковини, яка прозвучала під час нещодавнього засідання колегії прокуратури Чернівецької області. Мова йшла про те, що 11-річний хлопчик одного із сіл Заставнівського району через халатність матері жодного дня не відвідував школу. У зв’язку із цим працівники служби у справах дітей Заставнівської райдержадміністрації вилучили цього хлопчика у матері та влаштували до обласного притулку для дітей.

До речі, свого часу нерадива мама після народження малюка самовільно покинула пологовий будинок і у зв’язку із втратою свого паспорта (з її слів) не отримала свідоцтва про народження дитини. Хлопчик ніде не навчався, не вмів ні читати, ні писати. Зі слів бабусі, він часто залишав постійне місце проживання, їздив у Чернівці і жебракував на Калинівському ринку.
Після порушення районною прокуратурою кримінальної справи служба у справах дітей направила запит до головного лікаря пологового клінічного будинку і таким чином офіційно було підтверджено факт народження 14.03.2000 року у нині 39-річної жительки Заставнівського району Г. хлопчика. Згодом, згідно з рішенням суду, ця горе-мати була позбавлена батьківських прав, а хлопчина 27.07.2011 року взятий на первинний облік службою у справах дітей Чернівецької міської ради. Нині дитина навчається в одній із Чернівецьких шкіл-інтернатів.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata