Розенко: Плату за комуналку буде підвищено тільки після спрощення системи субсидій

Підвищення тарифів за споживання природного газу чи сплати комунальних послуг неможливо без суттєвого реформування системи субсидій

Про це сьогодні під час години запитань до уряду повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко, передає Еспресо.TV

Він підкреслив, що на даний момент в Україні система субсидій начебто працює, але при тому, що право на субсидії мають близьмо 3 млн. людей, фактично ж отримують ці субсидії тільки близько 1 млн. людей.

Міністр це пов’язує з відсутністю довіри до органів влади та велику бюрократію, яка пов’язана з отриманням цих субсидій.

\”Наразі йде спрощення системи отримання субсидій та скорочення переліку необхідних для цього документів, Крім того, будуть забрані зайві критерії для нарахування пільг та з’явиться можливість безконтактного отримання субсидій\”,- підкреслив Розенко.

\”Ми йдемо до серйозного реформування системи пільг. Головне завдання цієї реформи – відновити довіру громадян для отримання субсидій та компенсувати негатив від необхідності підвищення цін на житлово-комунальні послуги\”,- резюмував міністр.

peredplata