15 травня Україна вшанує пам’ять людей, які померли від СНІДу

15 травня Україна вшанує пам’ять людей, які померли від СНІДуТисячі червоних метеликів у Всесвітній день пам’яті людей, які померли від СНІДу стануть символом пам’яті, скорботи на надії.
Так, за ініціативи ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», українці разом з усім світом згадають людей, які померли від СНІДу, пам’ятаючи наслідки епідемії СНІДу як великої трагедії, яка забрала життя майже 30 000 людей лише в Україні. Акції, присвячені Дню пам’яті пройдуть по всій Україні.

Червоні Метелики – символ пам’яті, легкості душ, які нас покинули, символ переродження та мінливості життя. Метелик є світовим символом нульової дискримінації, який у цьому році було впроваджено Об\’єднаною програмою ООН з ВІЛ/СНІДу. Метелик проживає своє життя лише за один день, та як багато він встигає зробити, який він тендітний та сильний водночас. У цей день, об’єднавшись, ми згадаємо дорогих нам людей, які через СНІД пішли з життя, та нагадаємо собі, що життя – найважливіше, а краща пам\’ять про померлих – турбота про живих.

peredplata