Сюрприз під ялинкою, або Які подарунки вибирають чернівчани

Сюрприз під ялинкою, або Які подарунки вибирають чернівчаниНовий рік вже стукає у двері, ялинки обвішані прикрасами, сяють кольорові вогні, холодильник забитий смаколиками, а заховані в шафі подарунки у святкових обгортках вже чекають новорічного ранку. Що ж кластимуть чернівчани під ялинку у новорічну ніч?

Продавці підраховують доходи – напередодні Нового року у них жнива. Ми поцікавились у кількох місцевих крамничках, що цього року найбільше зацікавило покупців і чи змінили вони свої вподобання порівняно з минулим роком.

На рік Кролика подарунки були такими ж м’якенькими і пухнастими. Найбільший попит мали м’які іграшки, і не обов’язково зайці чи Дракони. Купували як котиків, так і лисичок та ведмедиків. Вибір, Богу дякувати, зараз величезний – пухнасті, плюшеві, декоративні і навіть ручної роботи, — звірятка окупували усі вітрини міста. Врожайним 2011-й став і для зоомагазинів та продавців на «Зеленому ринку». Живі кролики та кошенята склали гідну конкуренцію своїм плюшевим побратимам.

Цього ж року, коли на зміну Кролику прийшов Дракон, найпопулярнішими стали сувеніри із зображенням цього східного красеня. Керамічні, олов’яні, бронзові та дерев’яні дракончики усіх розмірів, фактури і кольорів, посуд, розписаний у китайському стилі, підвіски та медальйончики мали неабиякий попит. Так само добре продавались й інші сувеніри, пов’язані з Далеким Сходом – маленькі деревцятка бонсай, жабки на щастя, фігурки Будди, здоровенні віяла на стіну.

Поруч з лускатим драконом із Китаю зручно вмостилися його брати з Росії та Європи – триголовий Змій і грізні дракони із холодних скандинавських країв. Плюшевого Горинича можна було зустріти чи не у кожному магазині іграшок, а чудовиськ з Півночі – у канцелярії, на настінних календарях та картинах.
Зріс інтерес до холодної зброї, найбільше – до японських мечів, катан. Це й не дивно, бо ж на більшості піхов є гравіювання у вигляді дракона.
Цікавинкою стали шоколадні витвори мистецтва – солодкі фігурки милих звірят, листівки, їстівні гроші та цілі набори для привітання можна було знайти у крамничках торгових центрів.

Як і минулого року, добре розходилися сувеніри та інші витвори ручної роботи: прикраси, декоративні фігурки, іграшки, натуральне мило тощо.
Також на подарунки купували теплі речі (шалики, рукавички), парфуми та косметику, дорогий алкоголь.
Поза конкуренцією стоять прикраси з дорогоцінних металів – золоті та срібні каблучки, сережки, підвіски, ланцюжки та запонки. Їх купували, в основному, для найближчих людей.

Та, незалежно від того, який подарунок ви придбали, головне – піднести його з найщирішими побажаннями. Побажайте своїм рідним і близьким здоров’я, добробуту і щастя на цілий рік!

peredplata