В Чернівцях бурулька травмувала жінку

В Черінвцях бурулька травмувала жінкуНа вулиці Кохановського, що в Чернівцях, бурулька та брила снігу з льодом впала на голову чернівчанці. Жінка саме заходила до магазину. Бурулька порізала чернівчанці голову.

– Все сталося миттєво: впала снігова брила з льодом і я відчула, як по обличчі та руках полилася кров, – розповідає постраждала Галина. – Одразу голова не боліла. Але не вдавалося спинити кров. Добре, що перехожі не пройшли повз мене. Двоє хлопців давали мені серветки, допомагали витерти від крові обличчя, щоб я могла щось бачити.

Дорога та тротуари на Кохановського — вузькі. Тому пройти подалі від стріх дахів неможливо. «Якби не постраждала я, то бурулька з льодом могла звалитися на голову будь-кому, навіть дитині, – припускає чернівчанка. – Гадаю, що якби льоду було більше, то я могла би й померти».

Відразу ж після «прикрого інциденту», як каже постраждала, перехожі допомогли добратися до міської поліклініки, що на вулиці Шкільній. Там чернівчанці Галині зашили голову та продезинфікували рану. Зараз жінка лікується вдома.

– На щастя, у постраждалої не було серйозних ушкоджень, – розповідає завідувач хірургічного відділення Чернівецької міської поліклініки №1 Роман ПАВЛУНІШИН. – Хірург лікарні надав жінці першу необхідну допомогу. Згодом ми направили постраждалу до травмпункту лікарні швидкої медичної допомоги.

Лікарі розповідають, що в цьому році випадок на вулиці Кохановського — перший. У травмпункті лікарні швидкої медичної допомоги зазначають, що за останній тиждень жертв бурульок та снігових брил не було. Проте чимало буковинців отримують травми рук та ніг через оеледицю на дорогах. Щодня до травмпункту звертається по півсотні постраждалих. «Цілком ймовірно, що нещасні випадки через бурульки можуть повторитися, – припускає Роман Павлунішин. – Тому закликаю всіх бути обережними на тротуарах».

Джерело та світлина

peredplata