У Великому Кучурові назріває бунт

У Великому Кучурові назріває бунтЕлектрики обманули селян Великого Кучурова.

Нещодавно у Великому Кучурові Сторожинецького району сталася жахлива трагедія – електрикою вбило чоловіка. Тоді повстало півсела. Люди вимагали від районної влади і прокурора правдиво відреагувати на недоліки в діяльності Сторожинецьких РЕМ.

За останні десятиліття на вулицях Буковинській та Чернівецькій цього села електрики повністю занапастили лінію. Там похилилися та навіть поламалися дерев’яні електроопори, котрі не замінювалися ще з часів других більшовиків. Дроти обвисли аж до самої землі, а трансформатор пам’ятає ще часи Микити-кукурудзника. Але з тих пір на цих вулицях повиростали новобудови. І замість того, аби замінити трансформатор, дроти і електроопори, керівники від електрики надавали дозволи на проведення трьох фаз тим, хто тут будувався. Та це були не місцеві селяни, а чернівецькі забудовники. Електромережі та трансформатор не витримували навантаження. Тому часто світло вибивало, особливо в період великих морозів. Що й призвело до смерті людини.

Після трагедії нібито прокинулись влада і електрики. Тим паче, що люди пообіцяли перекрити залізничну колію, якщо не буде замінено електроопор, дротів і трансформатора. Електрики пообіцяли зробити це після морозів. Комісія навіть письмово зафіксувала їхні клятви. Але днями з’ясувалося, що ті замінюють дерев’яні електроопори на… знову дерев’яні. А не на залізобетонні. Виходить, що навіть трагедія їх нічому не навчила.

Село Великий Кучурів знову збурене. Воно готове до повстання і виконання своєї погрози перекрити залізничну колію та зупинити потяг «Софія-Москва», який проїжджає через село. Селяни вважають, що електрики їх знову обманули. Обі-цянками і обманом вони виграли час, аби трагедія трохи забулася, а прокурор став до них трохи лояльнішим. Тому спочатку обіцяли все, що хотіли люди. А насправді усувають недоліки абияк.

Вл. інф.
Від редакції. Коли верстався номер, нам стало відомо, що селяни вийшли на вулиці Буковинську і Чернівецьку у Великому Кучурові. Вони стали на місця, де електрики хотіли закопати 42 дерев’яні електроопори, і не сходять з місця. Назріває великий конфлікт.

peredplata