Балувана чернівецька еліта танцює під Вєрку Сердючку, а не під Штрауса

Балувана чернівецька еліта танцює під Вєрку Сердючку, а не під ШтраусаКоли офіційна частина закінчилися і замість Штрауса заграли Вєрку Сердючку, народ радісно потягнувся до кола – у ресторані були танці, інформує сайт bnbnews.com.ua.

Класика і милосердя все ще програють канапкам

У Чернівцях, після трирічної перерви, відбувся муніципальний бал. Його сценарій за нового в.о. градоначальника не надто відрізнявся від попередніх – вітання, фуршет – тур вальсу – аукціон – «танці до упаду» під весільний репертуар музикантів ресторану. Незважаючи на деякі «круті» проколи, свято вдалося – гроші зібрані, гості задоволені.

«Перші особи» не танцюють

Червона доріжка, келих шампанського і вітання господаря балу Віталія Михайлішина та його дружини Тетяни – і бал починається…

Обласна влада своєю присутністю на дійстві не потішила незважаючи на заздалегідь анонсоване придбання 600-гривневих запрошень– не було ані губернатора Папієва, ні його першого заступника Галиця. Кажуть, свої запрошення напередодні вони віддали журналістам. Відтак начальник управління охорони здоров’я Ігор Шкробанець був чи не єдиним представником обласних владних ешелонів.

Недовго затримався на балу і заступник голови облради Валентин Маніліч – просто посеред благодійного аукціону він одягнув пальто і покинув ресторан. Натомість із мерії прийшли мало не всі начальники управлінь та їхні заступники. Нагодилися директори комунальних підприємств, ректор університету, приватні підприємці, «успішні чернівчанки». Завітали і артисти: від Заслужених артистів України Марії і Володимира Лобураків до «співаючого депутата» Віталія Ткачука.

З менталітетом не посперечаєшся, тому доцільніше все таки називати дійство не балом, а великою вечіркою. Що не кажи, а буковинці більше люблять хліб-сало, горілку і «двіжняк», а не високе мистецтво, синкоповане шосе, вальсову доріжку і дрес-код. Не знаю, як почувався під час свого виступу симфонічний оркестр та солісти філармонії, споглядаючи слухачів, які смачно жували канапки. Дехто з «інтелігенції» чавкав і сміявся навіть під час перегляду роликів про важкохворих діток.

Протанцювати традиційний для балу вальс для більшості присутніх теж виявилося «непідйомним» завданням, особливо для кавалерів – рухи дам приховували довгі сукні. Проте декого дрес-код таки підвів: спідниці «міні», надмірні вирізи, плаття з ботами або чобітками милували чоловіче око, але виглядали недоречно. Тож коли офіційна частина закінчилися і замість Штрауса заграли Вєрку Сердючку, народ радісно потягнувся до кола – у ресторані були танці.

Утім, учасники балу ще матимуть шанси реабілітуватися: організатори обіцяють, що відтепер – жодного року без балу. Тож до наступної зими беріть уроки танців і шийте плаття, панове!

Джерело

peredplata

3 thoughts on “Балувана чернівецька еліта танцює під Вєрку Сердючку, а не під Штрауса

  1. А як "гарант" витанцьовував на свій День Народження? Пияний вуйко в ресторані "Чернівчанка", а не президент! А що тоді казати про місцеву владу?

  2. Продивився інші ІТ ресурси то під Сердючку плясали журналісти і успішні пані… а не еліта.

Comments are closed.