«Допоможіть встановити контейнер для сміття!»

«Впродовж тривалого часу нам доводиться носити сміття далеко від наших будинків, бо автомобіль «Чернівціспецкомунтрансу» не забирає його, — крик душі мешканців І Залізничного провулку м. Чернівці Володимира Цьомка, Василя Рогожевського, Миколи Курчака, Ольги Семагутіної, Івана Личака та ін. – Може, це пов’язано з тим, що провулок тупиковий, і автомобілю нема де розвернутися? Але чому ж тоді ми сплачуємо за вивіз сміття? Просимо розмістити спеціальний контейнер на початку провулку, адже залишати мішки з відходами на сусідній вул. Мошинській не можемо – їх розтягують собаки, це призводить до антисанітарії та до постійних сварок з сусідами. Допоможіть розібратися у цьому важливому для наших 16 приватних обійсть питанні».

Начальник відділу експлуатації КП
«Чернівціспецкомунтранс» Наталія Миколаївна Миронюк:
— Я особисто вивчала можливість встановлення контейнера для зручності жителів І провулку Залізничного, свого часу його навіть було встановлено на вул. Мошинській. Проте самі мешканці активно перетворюють таке місце у стихійне сміттєзвалище, стягуючи туди усякий громіздкий непотріб. Тому контейнер там розміщувати не будемо.

Стосовно заїзду нашого спецавтомобіля – насправді він може заїжджати ближче, але самі люди не хочуть облаштовувати проїзд – над провулком нависає гілля горіхів, а вони не чистять їх. Водії ж змушені берегти транспорт – усі знають, що наші спецавтомобілі високі, й гіллям їх можна неабияк пошкодити.
Отож щойно будуть обрізані гілки, машини заїжджатимуть щочетверга, як і домовлено.
А ще варто, аби скаржники пам’ятали, що вони заборгували підприємству приблизно 4 тисячі гривень, і борг також треба сплатити. Так що ми не проти піти людям назустріч та робити все, щоб їм було зручно, але вони самі цього не хочуть…

Наталія БРЯНСЬКА

peredplata