Греко-католики Чернівців годують безплатно тих, хто потребує

Розпочалося соціальне служіння мирянських спільнот парафії Катедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці в Чернівцях. Цими днями стартував проект під назвою «Я був голодний…», який передбачає безкоштовні  гарячі обіди в парафіяльній їдальні. Кожен мирянин має можливість придбати квиток на безкоштовний обід вартістю 50 гривень та подарувати «запрошення на обід» потребуючому.

Керівник проекту всечесний отець Любомир Іваночко, сотрудник катедрального храму каже: «Багато з нас зустрічають щоденно на вулицях міста  безпритульних, опущених, загнаних на задвірки суспільства людей. Деколи їх простягнута рука чекає від нас подаяння на хліб насущний, проте ми вагаємось, чи справді ця людина потребує хліба, а чи дармових коштів ? Щоб усунути сумнів та заспокоїти сумління – «голодного нагодуйте». Маємо можливість  подарувати смачний гарячий обід. Отець Валерій Сиротюк, адміністратор парафії, каже, що ця ініціатива ще й тим добра, що голодний прийде до церкви, можливо крім хліба він вкусить окраєць  Божого Милосердя.

При Чернівецькій катедрі щоденно з 12:00 до 14:00 знаходиться волонтер, який видає квитки на безкоштовні обіди голодним і навпаки приймає цільову пожертву 50 гривень на безкоштовний обід. Також біля чергових храму розміщена окрема скляна скринька «Соціальне служіння».

Просимо вірних храму та наших читачів поширити інформацію про безкоштовні обіди та соціальне служіння на парафії. «Тому підіть на дороги, що виходять з міста, і запросіть на весільний бенкет кожного, кого тільки зустрінете” (Мт.22:8)

Як повідомляють  священики Успенського собору, нагодувати і напоїти це перші  вимоги Ісуса щодо ближнього, а біблійний контекст має продовження : «Бо Я був голодний і ви нагодували Мене, спраглий і ви напоїли Мене, подорожнім (переселенцем)  Я був і Мене прийняли ви.  Був нагий і Мене зодягли ви, слабував і Мене ви відвідали, у в’язниці Я був і прийшли ви до Мене…» (Мт 25:35,36).

Запрошуємо однодумців  підтримати проект «Я був голодний…» та очікуємо на промоторів інших проектів соціального служіння: «Я був переселенцем…»«Я був нагий…»«Я був у лікарні…»«Я був у в’язниці…».

На вашу допомогу, підтримку, нові  ідеї чекають в Катедральному Соборі Успіння Пресвятої Богородиці м.Чернівці, вул Руська 28.

peredplata