На Буковині буде тепло. І буде дощ

На Буковині буде тепло. І буде дощАктивний циклон, що перемістився з Балкан на Карпати, утримає на Буковині протягом доби 19 квітня хмарну погоду. По всій області пройдуть сильні, місцями дуже сильні дощі. Температура повітря протягом доби утримається в межах 6-11º тепла. Дощі зумовлять протягом 19-20 квітня підйоми рівнів води на ріках області на 0,5-1,5 метра.

20 квітня циклон поступово переміститься на захід, а на Буковину будуть надходити теплі та вологі повітряні маси із Середземного моря. В цей день синоптики прогнозують мінливу хмарність. В другій половині дня місцями пройдуть невеликі короткочасні дощі, решта часу – без опадів. Вітер південно-східний 7-12м/с. Температура повітря вночі становитиме +3+8°, вдень повітря прогріватиметься до 15-20º тепла.

21 квітня – через територію області переміститься черговий атмосферний фронт. Вночі пройдуть невеликі дощі, в другій половині дня – короткочасні дощі з грозами. Температура повітря вночі становитиме 5-10º тепла, вдень – +12+17º.

22 квітня – характер погоди істотно не зміниться. Переважатиме мінлива хмарність. Вночі короткочасні дощі відмічатимуться лише на сході області, на решті території – без опадів, в другій половині дня невеликі короткочасні дощі очікуються лише місцями по області. Вітер південно – східний 7-12м/с. Температура повітря вночі 5+10°. Денна температура становитиме +13+18°.

За даними спостережень метеостанції Чернівці 19 квітня найвища температура повітря 24,5º тепла спостерігалась в 2000р., найнижча 3,5º морозу в 1955р.

Чернівецький обласний центр з гідрометеорології

peredplata