Служба зайнятості Буковини готує кадри до нового опалювального сезону

З наближенням опалювального сезону все більше роботодавців звертається до філій обласного центру зайнятості  для укомплектування штату кваліфікованими працівниками, зокрема операторами котелень.  В минулому році служба зайнятості підготувала 1058 фахівців, а у 2018 році професійну підготовку, перепідготовку до початку опалювального сезону мають пройти близько тисячі осіб. У серпні  на базі Чернівецького обласного навчально-курсового комбінату житлово-комунального господарства вже розпочали навчання 25 безробітних за цією професією. Про це повідомляє директор Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

«Для оперативного укомплектування вакансій операторів котелень служба зайнятості вже влітку організовує навчання зареєстрованих безробітних. За короткий термін (3 місяці) вони мають можливість пройти професійне навчання та оволодіти новою професією, щоб з початком опалювального сезону отримати гарантоване місце роботи» – зазначає Любов Кожолянко.

Робота оператора котельні передбачає обслуговування автоматизованих котелень  з сучасним обладнанням в залежності  від системи опалення. Для успішної професійної діяльності необхідні ґрунтовні знання про будову, порядок експлуатації та обслуговування котлів, вивчення способів попередження та ліквідації несправностей, аварій, правил та норм безпеки, а також протипожежного захисту тощо.

Довідково. В січні – липні 2018 року на замовлення роботодавців навчалося 1593 безробітних осіб. Підготовка та перепідготовка безробітних у 2018 році проходила за 8 робітничими професіями: «Оператор котельні», «Слюсар з експлуатації та ремонту газового устаткування», «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування», «Столяр», «Кондитер», «Швачка», «Перукар (перукар-модельєр)», «Візажист».

Інформує сектор інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості.

 

peredplata