Погода у Чернівцях на вихідні

Погода у Чернівцях на вихідні У суботу і у неділю йтимуть дощі. Але не скрізь

У суботу

Хмарна погода протримається у Чернівцях увесь день. Уночі буде йти дощ, увечері очікується дощ, можливі грози. Температура повітря до 24 градусів.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам\’ять апостолів Нафанаїла, Луки, Климента. У минулі часи помітили, що якщо 5 травня вночі станеться заморозок, то ще 40 днів вранці буде достатньо холодно. Напередодні дня Юрія (6 травня) святкували свято \”Ляля\”. Найкрасивіша дівчина (Ляля) повинна була кидати подругам вінки. Хто спіймає, ховає подарунок до наступної весни. З цього дня починали висаджувати картоплю.

У неділюРанок та вечір у Чернівцях будуть ясними, вдень очікується хмарність. Вдень буде йти дощ. Температура повітря 23 градуси вище 0

Народний прогноз погоди: 6 травня відзначається день пам\’яті великомученика Георгія Побідоносця. У народі його називали Єгорій Весняний, і пов\’язано це було з приходом весни. За народним повір\’ям, Єгорій Весняний володіє чарівними ключами, котрими відмикає весняну землю і випускає росу, від чого розпочинається бурхливий ріст трав: \”Єгорій землю відмикає\”. У цей час прилітають ластівки: \”Ластівка прилетіла, скоро грім загримить\”

peredplata