ЗАВДЯКИ «ФРОНТУ ЗМІН» САДГІРЧАНИ МАЮТЬ ГАРНЕ СВЯТО

ЗАВДЯКИ «ФРОНТУ ЗМІН» САДГІРЧАНИ МАЮТЬ ГАРНЕ СВЯТОЧернівецькі «фронтовики» допомогли організувати фольклорне свято «Рогізнянська галушка», яке мешканці мікрорайону Рогізна в Садгорі в Чернівцях проводять вже вдруге.

Завдяки фінансовій підтримці партійців «Фронту Змін» місцеві газдині накрутили сотні галушок і кожна вихваляла саме свою страву, пригощаючи присутніх на святі гостей. Цього року 10-літрові каструлі були заповнені смачними галушками – пісними й м”ясними, з різними начинками , з капустяних, виноградних та навіть листів рослини мать-і-мачуха. Вистачило майже всім, натомість організатори планують на наступний рік зробити галушок вдвічі більше. Крім смачних галушок та звареної на кострі юшки садгірчани ще мали можливість подивитись концерт: виступали самодіяльні танцювальні та вокальні колективи будинку культури «Рогізна», співали сімейні ансамблі, розігрувались смішні цікаві сценки. Програма була насиченою і різноманітною. Це свято «Рогізнянської галушки» перетворилось в справжній храм. Веселились і діти, і дорослі.
«Фронтовик» Юрій Заліско, один з організаторів та спонсорів цього свята вважає, що подібні заходи дуже корисні та необхідні.
Голова громадської організації «Фронт Змін», депутат Чернівецької міської ради Олексій Каспрук також задоволений організацією свята: «Сьогодні майже всі мешканці цього мікрорайону тут на святі. Прийшли цілими сім”ями. Такі дійства,насамперед,об”єднують людей і надовго запам”ятовуються. Буковинські «фронтовики» взяли найактивнішу участь у святі «Рогізнянської галушки» і ми задоволені тим, що бачимо щасливі усміхнені обличчя наших земляків».
Це свято обов”язково стане традиційним, впевнені садгірчани.

peredplata