Доходи українських суддів заховали від народу

Доходи українських суддів заховали від народуСудді-корупціонери можуть спати спокійно – їх декларації про доходи та витрати, крім керівництва судів, ніхто не побачить

Верховна Рада дозволила суддям та членам їх сімей не звітувати перед населенням про свої доходи та витрати.

Відповідні зміни до Закону про судоустрій і статус суддів були непомітно протягнуті законом про деякі зміни Податкового кодексу від 24 квітня цього року, пише \”ЛІГАБізнесІнформ\”.

Варто зазначити, що раніше судді були зобов\’язані публікувати копії податкових декларацій на офіційному веб-порталі Судова влада України. Тепер же служителі Феміди будуть здавати цей документ лише до суду, де вони працюють.

За словами експертів, оприлюднення декларацій суддів могло стати одним з небагатьох досягнень судової реформи 2010 року. Ця процедура розглядалася як ефективний засіб запобігання корупції, оскільки нескладно ініціювати перевірку щодо судді, якщо реальне його матеріальне становище відрізняється від декларованого.

\”Незначні досягнення судової реформи практично втрачені, а прихована мета таких змін – встановити контроль над судами – досягнута\”, – заступник голови правління
Центру політико-правових реформ Роман Куйбіда.

Джерело

peredplata