Квітне \”Маліна\” у Чернівцях

Квітне "Маліна" у ЧернівцяхЗ приходом «нової» влади в Чернівцях для декого почався справжній рай

Переважно, для рідних і близьких новоспечених очільників міста. Їм тепер значно легше отримати земельну ділянку без аукціону, дозвіл на будівництво в центрі міста, «виграти» тендер тощо. Друзям «нової», незаконної влади тепер не треба дотримуватись всіляких законодавчих інструкцій. Все вирішується швидко і просто. Яскравим прикладом щедрого сприяння деяким підприємцям з боку влади є встановлення літнього майданчику на вул.Червоноармійській, 154 біля бару «Malina», який закрив практично весь тротуар. Власники бару не переймались тим, що їхній «витвір мистецтва» заважає не тільки пішоходам, але й мешканцям цього будинку, іншим підприємцям. Відповідне рішення сесії міської ради вони отримали і заходились встановлювати літній майданчик. Це вкрай обурило мешканців будинку, яківже давно потерпають від сусідства з рестораном. Те, що вони втратили спокій і сон від нічних гулянок відвідувачів бару, мало хвилює його власницю. Тепер вона готує їм новий подарунок – літній майданчик і ще більше безсонних ночей . Посприяли цьому і депутати міської ради, які проголосували за виділення бару земельної ділянки біля «Маліни». То нічого, що депутати перевищили свої повноваження і проігнорували багато необхідних вимог для прийняття такого рішення. Насамперед, згоду сусідів. Їхня думка, як з”ясувалось, народних обранців не цікавить, власне як і їхній спокій. Крім того, земля навколо новозбудованої багатоповерхівки належатиме товариству співвласників квартир цього будинку.
«Це непогано, що встановлюються літні майданчики , але не треба робити генделики з житлових будинків – говорить депутат міської ради, голова фракції «Фронт Змін» Олексій Каспрук. Багато таких тимчасових споруд встановлені без відповідних погоджень і документів. В Чернівецькій міській раді цього скликання існує, на жаль, політика подвійних стандартів і це видно з прийнятих рішень. Когось ганяють по інстанціях, вимагаючи погодження тапідтверження хіба що не від папи Римського. А хтось так собі тихенько-легенько отримує дозвіл, «вирішивши питання» лише з одним чи двома депутатами. Я не розумію, куди поділась норма, прописана в законодавчих актах міської ради щодо відкриття в житлових будинках магазинів, аптек, барів, ресторанів, інших громадських закладів. Обов»язковою умовою для підприємців була і є згода більшості мешканців будинку. Сьогодні ця норма відверто ігнорується».
Мешканці будинку та підприємці звернулись до депутатів міської ради з проханням негайно відреагувати на порушення у встановленні літнього майданчику біля їхнього будинку.
Ланцюгова реакція безкарності, мабуть, почалась ще з будівництва «літнього майданчика» під назвою «Сорбонна», який виявився далеко не «літнім», але вправно працює, не зважаючи на рішення суду про знесення.
Отже, спочатку «Сорбонна», потім «Маліна»…
P.S. На воровському
жаргоні «маліна» означає «притон» («Вікіпедія»)

peredplata