Буковинські пенсіонери, яким призначено субсидію у 2018 році, вже почали отримувати “живі гроші”

 
Як інформують в Департаменті соціального захисту населення ОДА, першими «живі» кошти для оплати комунальних рахунків за лютий отримали пенсіонери, які отримують пенсію 4 березня.
Тим, у кого є пенсійна картка, субсидія буде зарахована на картку.
Тим, у кого немає, додому принесе листоноша.
 Усі «НЕ пенсіонери» зможуть отримати свою монетизовану субсидію з 12 березня у будь-якому відділені Ощадбанку.
У ПЛАТІЖКАХ ЗА ЛЮТИЙ СУБСИДІЇ ВІДОБРАЖЕНО НЕ БУДЕ!
Комунальні рахунки за лютий 2019 року субсидіантам надійдуть без відображення субсидії. Її у березні видадуть грошима тим, кому допомогу призначено з 2018 року.
Ними субсидіант повинен самостійно розрахуватися за лютневі комунальні платежі.
Гроші, які залишаться після оплати комуналки, домогосподарство може використати на власні потреби.
ОБОВ’ЯЗКОВИЙ ПЛАТІЖ СКАСОВУЄТЬСЯ!
З березня поняття «обов’язковий платіж» скасовується. Субсидіанти отримуватимуть всю суму допомоги «на руки» і повинні самостійно розрахуватися за спожитий у лютому газ, електроенергію, воду та тепло. Монетизована субсидія, яка залишиться після оплати комуналки, може бути використана на власний розсуд домогосподарства.
За оплату комунальних послуг після 25 числа субсидії не відмінятимуть.
Є громадяни, яким субсидія надійде разом з пенсією у 20-х числах березня – у їхній «пенсійний день». У переважній більшості – це працюючі пенсіонери.
Виникає запитання: як встигнути оплатити комунальні платежі за лютий і чи не відмінять субсидію, якщо оплата відбудеться після 25 числа?
Субсидію не відмінять! Допомога готівкою наступного місяця так само прийде у день виплати пенсії.
ОСОБИ, ЯКІ НЕ Є ПЕНСІОНЕРАМИ, ЗМОЖУТЬ ОТРИМАТИ СВОЮ СУБСИДІЮ У БУДЬ-ЯКОМУ ВІДДІЛЕНІ ОЩАДБАНКУ
Усі одержувачі житлових субсидій, які НЕ є пенсіонерами, та користуються допомогою з 2018 року, з 12 березня зможуть забрати свою монетизовану субсидію у будь-якому відділені Ощадбанку. Потрібен лише паспорт та ідентифікаційний код. Немає жодної прив’язки до місця реєстрації громадянина, якому призначено державну допомогу для оплати комунальних платежів.
На SMS-повідомлення від Ощадбанку чекати не потрібно.
З 12 березня монетизована субсидія чекатиме в Ощадбанку усіх тих, хто не є пенсіонером. У березні субсидія прийде грошовим переказом «Швидка копійка», у квітні – вже на картку, яку банк одразу видасть під час березневого візиту в Ощадбанк.
Інформує прес-служба Чернівецької ОДА.

peredplata