Міліціонери Буковини пишуть Москалеві

Міліціонери Буковини пишуть МоскалевіВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ
особового складу оперативних підрозділів УМВС України в Чернівецькій області
до першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією
Геннадія Геннадійовича Москаля

Шановний Геннадій Геннадійович!
Працівники кримінального блоку міліції Буковини засвідчують Вам свою повагу та одночасно хочемо Вас запитати, як професіонала-оперативника, генерала і нашого земляка, звідки і за що така неповага до нас?
У черговий раз, пане Народний Депутат України, Ви намагаєтесь принизити роботу міліції Чернівецької області, а особливо титанічну працю оперативників, нашу честь та гідність.
Хочемо Вам нагадати, яка кропітка і виснажлива праця, які особисті ресурси використовуються кожним працівником – оперативником для розкриття тяжких та резонансних злочинів, тим паче, що за Вашими плечима є досвід роботи в організації та реалізації заходів по затриманню небезпечних злочинців.
У квітні поточного року нами було затримано злочинну групу, члени якої впродовж 2011 року на території Новоселицького району, що межує з республікою Молдова, було вчинено ряд резонансних розбійних нападів.
Для розкриття цих злочинів упродовж 4 місяців окрім працівників місцевого райвідділу міліції залучались значні сили з сусідніх районів та обласного апарату УМВС області. Організовані та проведені заходи дозволили встановити осіб зловмисників. І коли вони вчинили черговий розбійний напад на родину буковинця, миттєве реагування дозволило розкрити це і попередні тяжкі злочини.
У ході слідчих дій була встановлена причетність до скоєння цього та інших розбоїв ще трьох злочинців, які невдовзі також були затримані. На сьогодні встановлено, що члени цієї групи причетні до скоєння 6 розбійних нападів на території Новоселицького району Чернівецької області та одного вбивства, яке вони скоїли під час нападу. Встановлено також ще одну групу осіб, відомостей про яких Ви не маєте, які теж причетні до ряду розбійних нападів на території регіону
У ході розслідування кримінальної справи по викритих фактах та здійснення на належному рівні оперативного супроводу вдалось встановити причетність злочинців до ряду резонансних розбійних нападів на території Молдови, за що колеги з сусідньої держави були нам вдячні. Хоча самі ж працівники поліції сусідньої республіки були зацікавлені у викритті даної групи, тому при необхідності яка виникала, надавали нам необхідну інформацію. Але Ви, Геннадію Геннадійовичу, невже того не знали, що першочергова інформація щодо конкретних осіб здобута саме оперативниками Буковини і яка потім нами же була реалізована.
Дійсно, працівники ОВС Молдови брали участь у розкритті вказаних злочинів, але одночасно зазначимо, що основна робота по документуванню та затриманню злочинців була зроблена нами.
На наш погляд, Ви, шановний Геннадію Геннадійовичу, зробили унікальний крок – звернулися до міністра внутрішніх справ р. Молдова з пропозицією надати персональні дані поліцейських, які допомогли викрити особливо небезпечних злочинців, для нагородження Вами орденом «Честь, Мужність, Закон». Ми не заздримо колегам з-за кордону, і не просимо нагородити нас, адже працюємо не задля слави, а заради безпеки громадян та спокою на Буковині, але офіцерська гідність і честь змушує відреагувати на той факт, що на Вашу думку нами нічого не зроблено щоб розкрити дані тяжкі злочини. І це при тому, що Ви чітко усвідомлюєте та добре знаєте ціну розкриття злочинів у цілому та особливо розбійних нападів і грабежів.
Нам також цікаво, як Ви збираєтеся нагороджувати наших молдавських колег неіснуючим орденом та ще й за вагомий внесок у документуванні і затриманні групи озброєних злочинців, яких до речі було затримано працівниками карного розшуку Чернівецької області?
Шановний Геннадію Геннадійовичу, ми щиро вдячні поліції Республіки Молдова за сприяння у роботі по документуванню злочинної групи, але,з повагою до Вас, ще раз акцентуємо увагу та наголошуємо, що основна роль у організації та проведенні заходів по розкриттю розбоїв та грабежів на території Новоселицького району і затриманню небезпечних злочинців, належить оперативному складу міліції Буковини. І це правда!
Ви, як фахівець, генерал міліції, добре знаєте, що вартість оперативної інформації без логічної та практичної реалізації – це нуль.
І за часів Радянського Союзу, і у теперішній час незалежної України між міліцією Буковини та колегами з Молдови завжди існувала налагоджена тісна співпраця та взаєморозуміння у питаннях обміну оперативною інформацією і реалізацією спільних заходів, адже для злочинців кордонів не існує. Однак, Ваш випад у наш бік – це не що інше, як політичний піар. Ви Геннадію Геннадійовичу у черговий раз хочете прославити себе, і у передчас проведення виборів до Верховної Ради України заробити політичні дивіденди на нашій праці.

З повагою,
оперативні працівники УМВС України в Чернівецькій області

P.S. Геннадію Геннадійовичу, маємо надію, що для Вас не залишилося у минулому поняття честі та гідності офіцера органів внутрішніх справ України, і у подальшому при згадці про будь якого працівника міліції Буковини, його успіхів на ниві боротьби зі злочинністю, Ви не будете використовувати їх ім’я у своїх політичних цілях.
Просимо Вас, займаючись законотворчою та політичною громадською діяльністю, не заважайте нам працювати та розкривати злочини.

peredplata