ЧТУ несе збитки: на десять платних пасажирів -вісімнадцять пільговиків

Це затверджений коефіцієнт. Такі дані в програмі «Тема дня» на UA:Буковина повідомив заступник в.о. начальника тролейбусного управління Віталій Якубів.

«В рамках розроблення транспортної моделі були здійснені заміри пасажиропотоку. Спеціальнопідготовлені люди рахували кількість пасажирів».

За 2018 рік з бюджету Чернівців, як компенсація за різницю в тарифах та оплату проїзду пільговиків КП «Чернівецьке тролейбусне управління»  було виділено 74,4 млн. гривень. Такі дані озвучив член громадської організації «Центр реформ та розвитку» Віталій Семенюк.

«За перший квартал 2019 року підприємство отримало збиток в розмірі 11 мільйонів гривень. Відповідно ті цифри, які були озвучені, це дані річного звіту про фінансові результати за 2018 рік і за перший квартал 2019 року. Якщо говорити що ЧТУ отримує гроші за виконану роботу, так звісно, підприємство надає послугу при перевезенні чернівчан, але питання в тому, як розраховується кількість перевезених пасажирів».

Натомість Віталій Якубів повідомив, що озвучення таких  даних про збитковість за перший квартал 2019 року – це верх непрофесіоналізму.

«Пояснюю, перший квартал за три місяці заплачено за електроенергію, в тому числі наперед, а якраз перевезення пільговиків, відшкодування різниці в тарифах, ми отримуємо тільки за два місяці тому, що за третій місяць виплата йде в квітень, звичайно з’являються такі страшні цифри, які з реальним станом справ нічого не мають».

На звинувачення у непрофесійності Віталій Семенюк зазначив, всі дані, яким користувались і які озвучили, були взяті з офіційної звітності підприємства.

«Ми брали лише ті дані, які є у звітності, ми не знаємо ситуацію, яка є на самому підприємстві».

Віталій Якубів серед причин, які впливають на роботу Чернівецького тролейбусного управління виокремив стан доріг та недостатню кількість водіїв.

peredplata