Хто і як контролює стихійну торгівлю в Чернівцях?

Кожного дня на ринках Чернівців є близько 600 вільних місць для торгівлі. Про це у ефірі UA: Українське радіо «Буковина» повідомив Віталій Гавриш, директор Департаменту розвитку Чернівецької міської ради.

Місце на чернівецьких ринках коштує до 10 гривень, за день торгівлі. Це ціна за один погонний метр прилавку. Місця зокрема є і для торгівців, які продають свою продукцію, для цього необхідно мати довідку з сільради, яка це підтверджує.

 «До нас досить часто надходять скарги від ринків, тому що стихійна торгівля зазвичай відбувається недалеко. Фактично, ринки несуть збитки. 8 ринків у Чернівцях надали інформацію, що в них є в середньому близько 600 вільних місць для торгівлі»,  –  додав Віталій Гавриш.

Продукція, яку збувають у невстановлених місцях не проходить контролю якості, про це повідомив Сергій Лазарєв, начальник Чернівецького міського управління Держпродспоживслужби.

«Лабораторії ветсанекспертизи міста знаходяться тільки на територіях існуючих, санкціонованих ринків. Перевірка здійснюється тільки на цих ринках. Ми закликаємо споживача (якщо є підозра, що продукт сумнівної якості) звернутись до лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи перед вживанням цього продукту», – сказав Сергій Лазарєв.

peredplata