Буковина пам\’ятає Гонгадзе та підтримує ТВі. Свободу — слову! Тюрми — його вбивцям!

Буковина пам'ятає Гонгадзе та підтримує ТВі. Свободу — слову! Тюрми — його вбивцям!16 вересня 2000 року зник відомий журналіст та борець за правду Георгій Ґонґадзе. Він ставив незручні запитання політикам і високопосадовцям. Був творцем острова вільної преси та свободи слова — Інтернет-видання «Українська правда». За те й поплатився. 2 листопада обезголовлений труп чоловіка знайшли в лісі. То був Гія (так називали його рідні).

За 12 років після зникнення Ґонґадзе уже не кучмівська, а януківська влада взялась за інший острівець свободи – телеканал ТВі. Його журналісти проводять резонансні розслідування, викривають корупційні схеми, надають майданчик для політичних дискусій, дають слово представникам опозиції (чого практично немає на інших каналах). І владі телеканал, який дає альтернативу всьому тому, що показують на загальнонаціональних каналах, не подобається. Мало того, що ТВі дозволили мовити тільки в кабельних мережах, його тепер і звідти витісняють, тупо відключаючи. 8 вересня в багатьох містах України відбулись акції протесту проти відключення ТВі (його називають «останнім рубежем свободи»).

Закриють йому рота — закриють й усім тим, хто по-іншому мислить в цій країні, хто бачить усі ті «покращення» і розуміє, для яких саме людей Україна.

Газета «Час» просить колег та небайдужих зібратися в п’ятницю, 14 вересня, о 18:30 біля пам’ятника Тарасу Шевченку, що на Центральній площі в Чернівцях. І не тільки вшанувати пам\’ять загиблого на полі бою за свободу слова Гії та вимагати арешту й суду над справжніми винуватцями його загибелі, а й стати на захист незалежного телеканалу ТВі.

Свободу — слову! Життя — ТВі! Замовників вбивства Гії – в тюрму!

Редакція «Часу»

peredplata