Безпритульні пси У Станіславові та у Чернівцях. Куди і кому втікати?

Безпритульні пси У Станіславові та у Чернівцях. Куди і кому втікати?В Івано-Франківську стартував проект «SOS – безпека співжиття людей та безпритульних тварин на польсько-українському пограниччі: Львів, Люблін, Луцьк та Івано-Франківськ», який фінансується Європейським Союзом, повідомили кореспонденту Голос UA в Івано-Франківському міськвиконкомі.

До цього часу в Івано-Франківську міська влада протягом декількох років виділялиа з бюджету щорічно від 40 тисяч гривень на стерилізацію безпритульних собак.

В рамках проекту буде розроблена і впроваджена програма обліку і реєстрації безпритульних тварин у Івано-Франківську. А також за гроші проекту планують розробити проектно-кошторисну документацію для майбутнього стерилізаційного центру-притулку в Івано-Франківську і закупити інвентар та медикаменти для стерилізації та ідентифікації тварин.

Партнерами проекту є також Луцький міськвиконком, Львівський міськвиконком і Гміна Люблін. Проект планують реалізувати до вересня 2014 року. Бюджет заходів в Івано-Франківську становить 22 000 євро.

Тим часом в Чернівцях відбуваються мітинги на захист тварин. Під гаслами «Досить вбивати тварин», «Захистимо немічних!», «Будь відповідальний за свою тваринку», як ми пам\”ятаємо, відбувся ще перед «Євро-2012» міжнародний марш «Fair Play» на захист безпритульних тварин, яких, на думку організаторів заходу, в Україні безжально знищують.

Насправді, бачимо, в нашому чарівному європейському місті австрійськими вуличками бігають скажені, обдерті, хворі й голодні пси, через яких страшно не тільки викинути сміття рано чи ввечері, але й дитину до школи саму відпустити.

Про притулок для тварин, після смерті Валерії Фірсанової, п\”ятиразового депутата Міської ради, особливо ніхто не дбає. Хіба для перепалки в пресі. Соцопитування були проведені для соцопитування. А те, що нявкає чи дзьобає, разом з паспортизованими мешканцями, сподівається на удачу й те, що хтось підгодовує ті зграї бездомних собак.

peredplata