У Сторожинецькому районі дитину вкусила гадюка

У Сторожинецькому районі дитину вкусила гадюка21 жовтня в інфекційне відділення Сторожинецької центральної районної лікарні госпіталізовано жителя села Їжівці 2000 року народження з діагнозом укус змії за палець руки. Дитина отримала травму під час збирання грибів у лісі. На даний момент, стан потерпілого середньої важкості.

Територіальне управління МНС у Чернівецькій області нагадує громадянам, що у разі укусу змії потрібно знати, як діяти. Якщо вас вкусила змія, не панікуйте. Хвилювання стимулює прискорення серцевого ритму, що сприяє швидшому проникненню отрути в кров. Дихайте повільно і глибоко. Уважно огляньте місце укусу. Перш за все, постарайтеся якомога швидше відсмоктати із рани отруту. Не можна цього робити тому, у кого поранення слизової губ або порожнини рота. Рану слід обробити 5%-ним спиртовим розчином йоду або одеколоном, спиртом.
Відсмоктавши отруту, необхідно обмежити рухомість потерпілого. Якщо змія укусила в ногу, прибинтувати її до другої ноги і, підклавши що-небудь під ноги, злегка підняти їх. При укусі в руку необхідно зафіксувати її в зігнутому положенні. Щоб прискорити виведення отрути, давати потерпілому більше пити. Слід запам’ятати основне: потерпілого потрібно якнайшвидше доставити в найближчий медичний заклад.

peredplata