На Буковині влада відмовляється підтримувати дівочу команду з баскетболу

Департамент науки і освіти, молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації відмовився надавати будь-яку підтримку дівочій баскетбольній команді \”Чернівчанка-ДЮСШ-1\” для участи у фіналі Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги. Свої дії посадовці мотивували тим, що баскетбол в області не є пріоритетним видом спорту. Про це повідомив голова Чернівецької обласної організації Всеукраїнського об\’єднання \”Свобода\” Віталій Мельничук.

\”Представники Чернівецької обласної федерації баскетболу обурені такою позицією профільного департаменту. Як повідомили спортсмени, дівоча команда досягла значних успіхів у спорті лише завдяки батькам та тренерам, які брали на себе увесь фінансовий тягар для участи в різноманітних змаганнях. Нині буковинським баскетболісткам потрібна хоч якась допомога від влади, але їм у цьому відмовляють, бо, виявляється, \”баскетбол на Буковині не перспективний\”, – розповів Віталій Мельничук.

Свободівець повідомив, що вже скерував депутатський запит до Департаменту науки і освіти, молоді та спорту Чернівецької ОДА з вимогою надати підтримку баскетболісткам, які відстоюватимуть честь Буковини у фінальних іграх Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги.

\”Я також попросив чиновників надати перелік \”пріоритетних\” видів спорту, звіт про фінансування цих спортивних напрямків протягом минулого року та календарний план фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходів Чернівецької области на 2013 рік з передбаченим на це фінансуванням. Хотілося б також почути від посадовців, за якими критеріями влада визначає цю \”пріоритетність\”. З огляду на те, що 2015 року Україна прийматиме чемпіонат \”Євробаскет\”, така позиція буковинської влади є неприйнятною. Вочевидь, місцеві владці відчувають, що 2015 року вони будуть деінде, а не у владних кабінетах. Адже їхню байдужість до потреб буковинців можна пояснити тільки цим\”, – наголосив Віталій Мельничук.

На Буковині влада відмовляється підтримувати дівочу команду з баскетболу
На Буковині влада відмовляється підтримувати дівочу команду з баскетболу

peredplata