Українські боксери закінчили матч з казахами достроковою перемогою Тесленка

Українські боксери закінчили матч з казахами достроковою перемогою ТесленкаЕфектною перемогою місцевого боксера Олександра Тесленка увінчався матч між боксерами з України та Казахстану, який відбувся 26.06.13 у Центрі розваг «Панорама-Чернівці».Перед заключним поєдинком між Олександром Тесленком та Темірланом Омірбеком українці програвали одне очко. Тож саме від вихованця Геннадія Соловйова та Василя Ротаря залежав підсумковий результат. Минулорічний чемпіон України серед молоді і срібний призер дорослого національного Чемпіонату провів блискучий бій і закінчив його достроково. Сашко своєю манерою ведення двобою нагадує легендарних братів Кличків. Чернівчанин також вміло використовував свої антропометричні переваги і, утримуючи суперника на відстані, періодично пробивав його захист. Менш титулований казах не раз опинявся на рингу. У середині третього раунду рефері декілька разів поспіль змушений був відкривати рахунок гостю з Казахстану. Вже й з трибун «просили» припинити «побиття» казахського боксера. І після чергового нокдауну арбітр таки оголосив дострокову перемогу Тесленка.

Окремо слід відзначити ще одного майстра спорту з Чернівців Олександра Стрілецького, який відомий своїми бійцівськими якостями. Йому дістався найбільш грізний суперник – майстер спорту міжнародного класу Рустам Сваєв. У перших двох раундах Сваєв мав перевагу. Але фінішний відрізок Стрілецький провів настільки активно і результативно, що судді вирішили присудити нічию. За великим рахунком, саме цей маленкий подвиг вихованця Геннадія Соловйова й забезпечив, зрештою, підсумковий нічийний результат у матчі між представниками України та Казахстану.

Цю товариську зустріч організувала Чернівецька міська федерація боксу (голова – Володимир Загурський). Боксерів на рингу нагороджували, зокрема, секретар міської ради Віталій Михайлішин, депутати міської ради Валерій Чинуш, Ростислав Білик та інші.

*** Україна (червоний кут) Казахстан (синій кут)
56 кг Степан Стефанишин (МС, Івано-Франківськ) Алібек Басапа перемога червоного

64 кг Віталій Артімчук (І р., Івано-Франківськ) Казбай Жалгасбай перемога синього

69 кг Микола Жижиян (КМС, Чернівці) Куандиқ Жусіп (КМС) перемога червоного

Дорослі
56 кг Адізбек Ніязінбеков (КМС, Донецьк) Бекболат Жусупов (МС) перемога синього

60 кг Анзор Бамлашія (КМС, Донецьк) Багдат Уайдаєв (МС) перемога синього

64 кг Богдан Ямненко (МС, Артемівськ Донецької обл.) Акилбек Жоламанов (КМС) перемога червоного

75 кг Олександр Стрілецький (МС) Рустам Сваєв (МСМК) нічия

81 кг Альчін Алієв (МС, Чернівці) Турсинбай Кулахмет (МС) перемога синього

91 кг Олександр Тесленко (МС, Чернівці) Темірлан Омірбек (КМС) перемога червоного

Джерело – СпортБук

peredplata