Карате для дорослих – це можливо

Карате для дорослих – це можливоБагато хто з нас у дитинстві мріяв займатися карате. Цікавість до цього виду спорту, овіяного містикою, підігрівалась ще й завдяки тому, що він був забороненим для викладання до 1991 року. І тепер, віддаючи своїх дітей навчатися цьому виду бойового мистецтва, ми прагнемо хоча б у них побачити реалізацію своєї дитячої мрії.

У Чернівцях здійснення таких мрій реальне. Вже третій рік у нашому місті діє клуб для занять класичним карате-до для дорослих. Тренування в ньому проводить президент Чернівецької обласної федерації карате-до Сін-Сьобу, голова спортивного клубу «Максимум» Станіслав Золотухін.

— Станіславе, карате зараз більше популярне як дитячий вид спорту. Чому Ви вирішили почати тренувати дорослих?

— Коли я прийшов на заняття до свого вчителя сенсея Валерія Галана, мені було 15 років. І я був наймолодшим у групі! І зараз, позаймавшись 20 років та усвідомлюючи багатоплановий корисний ефект від занять карате-до як класичним єдиноборством, вирішив надати можливість займатися всім бажаючим. Досвід занять засвідчує, що у нашому клубі можна чудово проводити час, поєднуючи задоволення від фізичних вправ із самовдосконаленням, психоло-гічним розвантаженням та вивченням одного з найстародавніших бойових мистецтв.

Враженнями від занять діляться учні Станіслава.

Сергій, кардіолог:
— Я займався карате ще в дитинстві. Потім була перерва в 15 років, про що зараз дуже шкодую. Віддав свого сина на заняття, коли тому було 5 років. І щойно дізнався, що у нас в клубі відкривається група для батьків, одразу ж записався. Як лікар-кардіолог, чудово усвідомлюю користь занять карате для здоров’я. Тим більше, що ми вивчаємо не спортивне карате, яке увібрало в себе лише 5% від традиційного, а саме традиційне карате — древнє японське бо-йове мистецтво!

Людмила, бухгалтер:
— Фактично кожного разу після роботи примушую себе «приповзти» на тренування. Але після розминки «оживаю» і додому приходжу вже «рожева та пухнаста», залишаючи весь негатив трудового дня у спортзалі. Особисто мені тренування допомагають в першу чергу психологічно.

Віталій, пенсіонер:
— Я прийшов до Станіслава, ще коли працював в органах внутрішніх справ. Мене цікавить карате-до як бойове мистецтво, як спосіб життя. Заняття допомагали в роботі, і тепер, на пенсії. Можливо, за рік-два, коли здам на чорний пояс, почну тренувати.
Тому Станіслав Золотухін закликає всіх, хто в дитинстві мріяв займатися карате-до і зараз має таке бажання, — байдуже, 30 років вам чи 50, — реалізувати свою мрію! Ні вік, ні стан здоров’я, ні самооцінка значення не мають. Потрібне тільки бажання.
Отож прийміть рішення – зробіть перший крок. А далі, разом, ми досягнемо поставленої цілі неодмінно! Чекаємо вас у спортзалі на тренуванні.

Телефон для довідок:
050 50 55 093

Вл.інф.

peredplata