В Чернівцях стартувала запальна боротьба на Aleksandrov rally

В Чернівцях стартувала запальна боротьба на Aleksandrov rallyУчора, 16 серпня, на Соборній площі Чернівців відбулося урочисте відкриття міжнародних автоперегонів «Александров Ралі». 65 екіпажів з різних країн проїхалися повз сцену, на якій для чернівчан та гостей міста відбувся святковий концерт за участю хореографічних колективів та шоу-групи «Вікторія». Уже сьогодні учасники ралі вирушили у бойові змагання на складній прикарпатській трасі. Завтра ж вони змагатимуться на трасі «Суперкрос» у Чернівцях.

Цього року «Александров Ралі», яке присвячено пам’яті видатного українського гонщика, є 12-м етапом Кубку Європи з ралі, 4-м етапом Чемпіонату України з ралі, а також 6-м етапом Чемпіонату Росії з ралі. Приємно відзначити, що ці перегони мають статус міжнародних змагань, адже серед учасників ралі не тільки найсильніші українські екіпажі, а й найкращі спортсмени європейських країн.

Під час проведення змагань учасники подолають 12 спецділянок загальною бойовою дистанцією (це довжина усіх спецділянок) 180км. Така дистанція – відповідність до вимог Міжнародної автомобільної федерації (FIA), що висуваються до міжнародних ралі з коефіцієнтом «5». Загальна довжина маршруту змагань – понад 642 кілометрів. Цього року він майже увесь проходитиме гравійними дорогами.

«Спецділянки, які ми будемо проїжджати у цих перегонах вперше, стануть своєрідним тестом для всіх учасників, – прокоментував майбутнє завдання лідер Чемпіонату України з ралі Валерій Горбань. – За кількістю трамплінів і стрибків нові відрізки нагадують Фінляндію, одну з культових гонок світу».

У Чемпіонаті України з ралі розгорнулася гаряча боротьба за титул абсолютного чемпіона, якій «Александров Ралі» додасть особливої інтриги. Проте не меншу увагу українських вболівальників буде прикуто і до наших гостей – цьогоріч у Чернівцях стартували найсильніші гонщики Росії.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

Світлина – з сайту ЧМР

peredplata