Вболівальники будуть рятувати футбольний клуб \”Буковина\”

Вболівальники будуть рятувати футбольний клуб "Буковина"

«Буковина» – це не просто 11гравців на полі. Для кожного з нас вона стала не лише найважливішим ФК, а й частиною життя. Саме ця футбольна команда об’єднала навколо себе молодь, яка веде здоровий спосіб життя та пропагує спорт, проводить різноманітні акції та підтримує не тільки основну команду, але й молодих хлопців, які займаються футболом, а що буде, якщо клуб щезне?

Зараз чернівецька «Буковина» на межі зникнення, а ледь не вчора вона була претендентом на найвищі місця, даруючи вболівальникам надію на вихід у Прем’єр-лігу, але міська влада доклала максимум зусиль, щоб знищити команду, перекривши частину фінансування та поставивши свої умови.

Пан Папієв, який «полюбив» команду лише з виходом у Першу лігу, здатен лише махати рукою з віп-ложі, яку він, до речі, в цьому сезоні відвідав лише один раз, а «почесний» президент клубу втік з тонучого корабля, заявивши, що він надзвичайно зайнятий, але невже ТИ зможеш жити у місті, де не буде футболу? Невже ТОБІ не хочеться радіти перемогам рідної команди? Невже ТИ не звернеш уваги, якщо клуб вже у вересні зникне?

Лише відданість та підтримка фанатів та вболівальників зможе хоча б якось змінити ситуацію. Не залишайся байдужим, саме ТВОЯ присутність на домашньому матчі проти Сум може бути вирішальною. Прийди та підтримай клуб на 18-му секторі, адже саме там зберуться найвідданіші фанати, які віддадуть усі сили, щоб клуб не знищили. Після матчу на все тому ж 18 секторі будуть проведені збори, де ТИ почуєш, як саме можна допомогти команді.

Врятуй «Буковину», врятуй місто!

Про це йдеться в повідомленні на сторінці ФАНАТИ БУКОВИНИ

А ось яка інформація є на сайті БУКІНФО


Сьогодні у Чернівцях перебуває перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко. На зустрічі з представниками ЗМІ Сергій Михайлович прокоментував ситуацію навколо ФСК «Буковина». Ось що сказав Сергій Михайлович про чернівецький футбольний клуб.

Про громадську організацію ФСК «Буковина»

Якщо бути відвертим, то ніхто з них не хоче йти до мене на зустріч. Ані спонсори, ані власники, ані тренери, ані працівники клубу. Кому ми телефонуємо, то той не бере слухавку. «Буковина» йшла до цього давно. Показую Вам досьє ФФУ щодо «Буковини». Подивіться на структуру власників клубу (пан Стороженко перерахував засновників клубу та відсотки – авт.) Стовідсоткова безповоротна фінансова допомога. Два – три роки ми казали: «Люди! За такою формулою професійний футбольний клуб існувати не може. Тому що він у Вас зареєстрований, як громадська організація. Громадська організація – це не професійний клуб». У професійному футболі такого бути не може, бо треба звітувати за формами акціонерного товариства. Ми попереджали, викликали, радили, консультували… Нам казали: «Ми знаємо. Ви нам тільки не заважайте». Не заважайте, так не заважайте…

Ми запропонували в програмній заяві керівництва федерації, яку отримав кожний клуб. 21 листопада 2011 року кожному клубу першого дивізіону подати додаткову заявку, що ми хочемо пройти атестацію за параметрами Прем’єр-ліги. Я привіз цей документ у Чернівці.

Прем’єр-ліга відкрила б свої двері, безумовно, якщо слова не були б тільки словами. Ніхто з цих людей (мова йде про засновників – авт.) не надіслав листа, не завітав у федерацію, не відповів на жоден (!) телефонний дзвінок. Такі умови викликають сумніви щодо того, чому головний тренер, попри принципи професіоналізації у футболі, розказує готовий чи не готовий його клуб бути в Прем’єр-лізі. Тренер може відповідати лише за команду, а не за клуб.

Про нібито фінансову гарантію «Буковини» у 10 мільйонів доларів

Я прочитав в інтернеті: «Буковину» покидают спонсоры»… У матеріалі написано, що згідно Регламенту, чернівецький клуб надав федерації фінансову гарантію на 10 мільйонів доларів. Відкрию Вам ще одну таємницю: у нас половина клубів Прем’єр-ліги не дає таких гарантій. Які 10 мільйонів доларів ? Хто їх просив ? Хто їх дав ? У ФФУ немає ніякого документа ! Ми ні у кого не просили гарантії на 10 мільйонів доларів… Почитайте Регламент змагань. Ми просимо фінансову гарантію безперервності змагань на сезон в межах Вашого бюджету. Звідки взялася ця сума ?! У статті зазначається, що про це повідомило «джерело близьке до керівництва клубу». Хто це джерело ? Покажіть, принаймні, хоч один лист у ФФУ, що Ви цього хочете. А окрім інтерв’ю пана Зайця немає нічого. А у нас, вибачайте, є регламентні норми, правила атестації. У нас процедура, за якою представники «Буковини» приїжджали в Київ. Ми запитували: «Люди, чим Вам допомогти ?». Приїжджав заступник генерального директора та головний бухгалтер. Переписали 3 сторінки щодо інфраструктурних проблем клубу. Ми почули – нам цього не треба.

Про проблеми чернівецького клубу з інфраструктурних питань

У вас є проблеми з інфраструктурних питань. Немає світла, підігріву газону, системи дорощувана того ж газону, розділення трибун, турнікетів, необхідної кількості евакуаційних люків і виходів.. З правової точки зору клуб не готовий, в інфраструктурному плані не готовий. А хтось звинувачує мене, що я не пустив. Та я благав членів комітету з атестації футбольних клубів: давайте поїдемо всі разом або запросимо їх до Києва, щоби вони довели, що вони можуть. На клуб покладається зобов’язання довести свою спроможність відповідати вимогам Прем’єр-ліги. Не на мене, а на клуб. Ніхто не відгукнувся. Жодна людина. Як можна писати такі речі, коли за жодним параметром клуб не відповідає Прем’єр-лізі. І виявилося, що люди з комітету атестації футбольних клубів були проти, казали: ми не проголосуємо ніколи, бо ми не віримо.

Люди не демонструють бажання зробити «Буковину» клубом Прем’єр-ліги. Вони просто піаряться. Ці люди хочуть задовольнити власні амбіції, а не вивести клуб у Прем’єр-лігу. Уявіть собі те, щоби зараз було у разі виступу «Буковини» в Прем’єр-лізі … Мені страшно про це подумати. Немає гіршого порушення, аніж відмова від подальшої участі в змаганнях. Це руйнує імідж клубу, а також території, на якій він розташований.

Кожен повинен відповідати за свої слова. Якщо клуб «Буковина» знімуть із змагань, то ці люди (засновники – авт.) більше в українському футболі не працюватимуть. Ніколи ! Тоді Федерація футболу прийме рішення з цього питання. Вже досить обдурювати людей. А куди діти вболівальників, пресу ? У мене до вас дуже велике прохання: чесно і об’єктивно донести це до людей.

Я готовий зустрічатися з вболівальниками та казати : «Вас обдурили. Так бути не може \”. Коли клуб вступає у змагання, то бере зобовязання перед власними співробітниками, тренерами, вболівальниками, журналістами, представниками місцевої влади. Клуб бере широке коло зобов’язань. Як він може їх не виконувати ?!.

Про можливу зустріч з керівниками області та міста

Я, не посилаючись на авторитети, хочу сказати, що я не отримав сигналу, що міська влада прагне зі мною зустрітися з цього питання. А до губернатора ми зателефонували. Якщо буде 10-15 хвилин, щоб я поінформував, тому що людина, яка керує регіоном, повинна знати правду, то ми не сьогодні, а, можливо, завтра, зустрілись би. А, можливо, завтра мер міста дасть згоду. Я хочу зустрітися. Нам необхідно зустрічатися.

Про необхідність надання спонсорської угоди

Хто той спонсор, який відмовляється. Якщо вже казати про спонсорів, то ми ж не на базарі – дайте спонсорську угоду. У мене немає жодного клубу Прем’єр-ліги, який би казав: ось це мій спонсор. Ні – от наша спонсорська угода, підписана сторонами. Де написано, за що спонсор дає гроші і що ми повинні зробити для того, хто є спонсором. Їх навчила ситуації з «Манчестер Сіті». Хто цікавиться глибоко футболом, пам’ятає як арабський шейх 410 мільйонів доларів захотів влити в «Манчестер Сіті». А йому сказали: а звідкиля ти взяв? – Та це спонсорська угода. – А за що? – За те, що тут «квіточка» буде… Інтерпол шукав 3 місяці того шейха після цього. Поки він не оформив проходження тих грошей і ті банки, які підтверджували, що це гроші не вкрадені. Не можна робити такі речі. А тут йдеться… Я не можу розголошувати бюджет клубу, який показували. Люди там сміялися. Брехня… Все, що пов’язано з «Буковиною» під час керівництва цими людьми – це останнім часом брехня.

Олексій МАМЧУК, БукІнфо (с)

peredplata