Тепер, коли діюча влада збанкрутіла, або, як кажуть на Буковині “всралася”, губернатор згадав про опозицію, яка начебто має фінансувати спорт

Тепер, коли діюча влада збанкрутіла, або, як кажуть на Буковині “всралася”, губернатор згадав про опозицію, яка начебто має фінансувати спортВідкритий лист Геннадія Москаля до голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва з приводу фінансування футбольного клубу “Буковина”

Шановний Михайло Миколайовичу!

З превеликим дивуванням дізнався, що футбольний клуб “Буковина” мають фінансувати депутати Верховної Ради. Аж трошки лячно стало — чи ви часом не заслабли?
Якщо при Орлецькому фінансування “Буковини” становило 800 тисяч доларів на рік, то при почесному президенті, “найкращому господарнику з моменту заснування Чернівців” Михайлішину воно обходилося вже в 1 мільйон 400 тисяч доларів на рік. Тому потрібно в першу чергу дізнатися в почесного президента клубу, на що витрачалася різниця в 600 тисяч доларів, а не вимагати кошти з народних депутатів.
Хочу нагадати вам, шановний Михайле Миколайовичу, що на всіх матчах за участі “Буковини” ви особисто, а також пани Борисов, Михайлішин та челядь дрібнішого калібру, збиралися у VIP-кімнаті стадіону, де столи накривалися щедріше, ніж у Клішківцях на весіллях, і весь матч уся ця компанія “любителів футболу” пила й жерла від пуза. То може тут і криється загадка, куди поділися 600 тисяч доларів? А тепер, коли діюча влада збанкрутіла, або, як кажуть на Буковині “всралася” (вибачайте вже за гостре слівце), ви згадали про опозицію, яка начебто має фінансувати й розвивати спорт на Буковині.
Хочу нагадати, що за весь час вашого правління в області ви так і не дали мені можливості десь виступити. А коли я намагався висловити свою позицію з трибуни обласної ради, ваші посіпаки стягнули мене з трибуни, порвавши анцуг.
Зате ви згадали про мене тепер, коли знадобилися гроші!
Повідомляю, що спорт на Буковині представлений не тільки футболом, а особисто я є президентом автомобільного клубу “Буковина”, проблеми фінансування якого не перекладаю ні на владу, ні на населення, ні тим більше на депутатів різних рівнів. Фінансую клуб самостійно, розвивається він нормально, більш того — до нього приєднуються спортсмени із Закарпаття, Львівщини, Кам’янця-Подільського, оскільки тамтешні автомобільні клуби мають фінансові проблеми. При цьому, які б заходи не проводилися на території області Федерацією автомобільного спорту України, мене принципово не включають до складу оргкомітету. На це є тільки одна причина — моя опозиційність до діючої влади.
Знаючи про непросте фінансове становище автомобільного клубу “Буковина”, 18 квітня цього року я перевів на його рахунок 103 тисячі гривень (квитанція додається). Ці гроші задекларовані мною, як благодійна допомога, і складаються із заробітної плати та гонорарів за науково-викладацьку та видавничу діяльність. До закінчення спортивного року потрібні ще немалі кошти, пошуками яких займаюся сам, без вашої допомоги.
Відповідно, прошу й вас, вельмишановний голово ОДА, з питань фінансування футбольного клубу мене не турбувати.
Насамкінець раджу провести незалежний аудит усієї фінансово-господарської діяльності футбольного клубу “Буковина”, результати якого оприлюднити через ЗМІ. А також розповісти, хто був спонсорами даного футбольного клубу, про істинну причину їхньої відмови від фінансування, і про роль почесного президента клубу пана Михайлішина в цій сумній історії.

З повагою,

народний депутат Верховної Ради України
VIІ скликання,
перший заступник голови Комітету ВР України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією

Г.Г. Москаль

peredplata