«Буковинська миля» виходить у люди

Напередодні святкування Дня міста у Чернівцях відбувся перший чемпіонат України з бігу на 1 милю. А сама традиційна «Буковинська миля» проходить уже дев’ятий раз. Спонсором, організатором, натхненником і генеральним партнером цієї великої спортивної фієсти виступає туристично-готельний комплекс «Буковина» зі своїм незмінним керівником, депутатом Чернівецької міської ради Валерієм Чинушем, а також спортивний клуб «Гешко». Цього року до чемпіонату долучилися міська та обласна влада, федерація легкої атлетики України та Чернівецьке обласне відділення НОК України.

«Буковинська миля» виходить у люди

«Буковинська миля» виходить у люди

«Буковинська миля» виходить у люди

«Буковинська миля» виходить у люди

«Буковинська миля» виходить у люди

Першими на старт стали майже 700 спортсменів-професіоналів, любителів і просто охочих пробігтися. Вони бігли дві буковинські милі. Першими подолали відстань майстри спорту міжнародного класу, чемпіони світу, Європи і України на чолі з легендою світової легкої атлетики нашим земляком Іваном Гешком.
Група майстрів прибігла до фінішу разом. А фотофініш не передбачений. Тож перемогли всі разом. За те їм вручили цінні призи. Потім бігли малі, старі, вагітні жінки, милі дівчата й інші добрі люди. Були ті, кому вже майже 80, і ті, кому ще й року не виповнилося. Наймолодшою учасницею, котра взяла участь у змаганні з бігу, була донька подружжя Польових Діана, якій усього 23 дні від народження (на фото вгорі). Хоч на візочку, але й ця малеча подолала дві буковинські милі.

На фініші було цікаво спостерігати, як бігли родинами, цілими колективами робітники і селяни, інтелігенція і студенти, школярі і солідні чиновники без краваток. За подолання двох миль від організатора та спонсора змагань готельно-туристичного комплексу «Буковина» вони отримали подяки та цінні подарунки. А Валерій Чинуш пообіцяв уже на десяту «Буковинську милю» вивести більше тисячі учасників. І виведе. Бо це змагання уже переросло у традиційне чер-нівецьке родинне свято спорту, здоров’я, сили і успіху.

А потім був справжній Чемпіонат України з бігу на одну милю. Його виграв Олександр Борисюк з Волині. Він пробіг нашу милю за 4 хв. 31 сек. Другим став Артем Казбан з Дніпропетровської області. Бронзу здобув Володимир Киц з Київщини.

Добре бігали наші гості з Румунії, Росії, Білорусії та Франції. Зокрема, румун Іоан Зайзан став п’ятим з результатом 4 хв. 35,9 сек. До двадцятки кращих увійшли росіянин Костянтин Галіуллін, білорус Сергій Літовчик та Дмітрій Радюк. Високий результат показав француз Даміен Лагут.
Серед жінок чемпіонкою відкритого кубка та Чемпіонату України стала румунка Аліна Андрея Панаінте. Вона пробігла нашу милю за 6 хв. 3,2 сек.
Другою була волинянка Тетяна Савлук. Третьою — знову ж таки спортсменка з Волині Олена Борисюк.
Десяту «Буковинську милю» організатори обіцяють зробити ще масовішою і з сюрпризами. Чекаємо…
Вл. інф.

peredplata