Лабовський найшвидший на кубку з бігу \”Буковинська миля\” + ФОТО

Лабовський найшвидший на кубку з бігу "Буковинська миля" + ФОТОПереможцем VII Відкритого Кубку Чернівецької області з бігу на 1 милю «Буковинська миля» став чернівчанин Микола Лабовський (офіційний партнер – туркомплекс «АКВА-ПЛЮС»). У гострих «фінішних розборках» він на 0,4 сек. випередив волинського кіцманчанина Олександра Борисюка (СК «Гешко»). Третім фінішував Володимир Киц з Львівщини, який представляє Київську область.

Очікувалось, що в розподіл призових зможе втрутитися кенієць Самі Кіпкоеч, чий особистий рекорд на 3000 м (7.40,00) значно вищий, ніж, приміром, молодіжний рекорд України Івана Гешка (7.52,23). Проте Самі, який не є фінішером, не наважився «тиснути» темпом сам, оскільки тижнем раніше пробіг марафон, від якого ще не відійшов. А угнатися за фінішним спуртом кращих українських стаєрів він не зміг, розташувавшись на скромній 11-ій позиції. Його співвітчизник Джуліус Кікпорір, який теж відновлюється після марафону, посів 14 місце.

У другій половині дистанції неочікувано вперед вийшов було кіцманчанин Віктор Приходько зі спортклубу «Гешко». Але, попри серйозний прогрес його результатів цього сезону, реально Віктор ще не готовий поки що «тягатися» з вітчизняними грандами на середніх дистанціях. Він фінішував 9-м. А головний красень-трофей та кругленьку суму від партнера змагань готелю «Буковина» (Валерій Чинуш) розіграли чернівчанин Микола Лабовський та волинський кіцманчанин Олександр Борисюк. Останній за 5 днів до «Буковинської милі» застудився, тож підійшов до цього старту не в найкращих кондиціях. І навіть біг з підвищеною температурою. Але Лабовський тепер перебуває у чудовій формі і шансу записати до свого активу другу перемогу на «Буковинській милі» не втратив. Хоч до останніх метрів дистанції відчував подих у спину головного конкурента.

Традиційно всі учасники отримали різні презенти від співорганізаторів змагань – облмолодьспортуправління, СК «Гешко», обласного центру «Спорт для всіх», обласного відділення НОК України. Призерам дісталися і гарні трофеї, а першій двадцятці – грошові винагороди від готелю «Буковина», які вручили депутат міської ради Валерій Чинуш та титулований бігун Іван Гешко.

З минулого року в рамках «Буковинської милі» відбувається і шкільна естафета. Цього разу в ній участь взяли не лише міські школи. Кращий результат на фініші показала збірна Лужанської школи (Кіцманський район), у складі якої виступала, зокрема, і «свіжеспечена» переможниця Всеукраїнських юнацьких ігор Марина Царик (в Ялті вона виграла 800 м і фінішувала другою на 1500 м). Друге та третє місця посіли чернівецькі загальноосвітні школи №3 та №2.
Почесні гості «Буковинської милі» – заслужені майстри спорту з боротьби самбо Ольга Ніколайчук та Ольга Панчук-Унгурян нагородили призерів естафети медалями, а перших десять команд – призовими футболками від облцентру «Спорт для всіх». Згадана вже Марина Царик була відзначена окремо спотклубом «Гешко», від якого Іван Гешко вручив здібній бігунці найвищу поки що в її кар’єрі грошову премію.

Увінчалося спортивно-мистецьке свято міні-концертом за участю шоу-групи «Вікторія».

Змагання транслюватимуть в запису на телеканалі «Чернівці».

«Буковинській милі» передували дитячі змагання «Буковинська міні-миля», які традиційно відбуваються у Кіцмані. У них взяли участь близько 100 юних бігунів з різних районів області. Переможці та призери отримали медалі від СК «Гешко» та футболки від облцентру «Спорт для всіх», а всі учасники – різноманітні презенти, в т.ч. солодкі від ТМ «Галичина». Ці змагання також трансювалися в повному обсязі на телеканалі «Чернівці».

ФОТО

Лабовський найшвидший на кубку з бігу "Буковинська миля" + ФОТО

Лабовський найшвидший на кубку з бігу "Буковинська миля" + ФОТО

Фото Ольги Мазурашу, sportbuk.com

peredplata