БУКОВИНСЬКИЙ ШАХОВИЙ ВУНДЕРКІНД – БРОНЗОВИЙ ПРИЗЕР ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ

БУКОВИНСЬКИЙ ШАХОВИЙ ВУНДЕРКІНД – БРОНЗОВИЙ ПРИЗЕР ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИЗ 2 по 13 травня у місті Миколаїв відбувся Чемпіонат України з шахів серед юнаків та дівчат до 10 років у трьох дисциплінах «класичні шахи», «швидкі шахи» та «блискавична гра». Чернівецьку область на цих офіційних змаганнях представляв лише один учасник – Олексій Білич.

Варто нагадати, що у травні минулого року 9-річний шаховий вундеркінд Олексій Білич миттєво став зіркою місцевих засобів масової інформації, коли в один день дав два сеанси одночасної гри у Чернівецькому Національному університеті для викладачів та студентів й у Чернівецькій міській раді для депутатів та чиновників, з блискучим результатом вигравши у своїх опонентів.
У дисципліні «класичні шахи» на Чемпіонаті України наш юний земляк після 6 турів утримував чисте перше місце, проте прикрі невдачі на фініші турніру відкинули його за чільне коло призерів.
Те, що не вдалося у «класиці», Олексій Білич надолужив у «швидких шахах», розділивши 2-3 місце з результатом 7 очок з 9 можливих. За додатковими показниками Олексій отримав бронзову нагороду.
Вагомий внесок в успіх юного шахового таланту внесли його тренери Валентин Бондар та 10-разовий чемпіон області майстер спорту Михайло Ярмистий.

peredplata