Біг Миру в Чернівцях підтримали ~750 учасників, в т.ч. кандидати в мери

 Біг Миру в Чернівцях підтримали ~750 учасників, в т.ч. кандидати в мериУ рамках спортивного свята на Соборній площі у Чернівцях 18.05.14 відбулися Естафета Миру серед навчальних закладів, Біг Миру для всіх охочих та масовий розіграш призів.

Це ще один пропагандистський захід від організаторів «Буковинської милі», який традиційно підтримала місцева влада. А основні фінансові витрати, також традиційно, взяв на себе готель «Буковина» (депутат міської ради Валерій Чинуш).

В Естафеті Миру у чотирьох номінаціях змагались понад 40 команд. Особливо запеклою була боротьба серед загальноосвітніх навчальних закладів – у кожному з трьох забігів. Найбільше запам’ятався фініш команди військово-спортивного ліцею-інтернату, коли хлопець, який біг заключний, восьмий, етап, намагаючись втримати позицію, відчайдушно і безстрашно кинувся на фінішну лінію, як кажуть, немов на амбразуру.

Варто відзначити і доволі гостру боротьбу за перехідний кубок за абсолютно кращий результат серед всіх номінацій. Переможці серед школярів (ЗОШ №3) лише трішки програли в заочній боротьбі кращій вузівській команді (ЧНУ). А представники транспортного коледжу протягом більшої частини естафетної дистанції «наступали на п’яти» університетській команді, і навіть виходили вперед. Проте перехідний трофей все-таки дістався ЧНУ.

Зі знаком мінус можна відзначити малу активність вузів – на старт у цій номінації вийшли лише два навчальні заклади…

Однією з «родзинок» масового Бігу Миру стала участь у ньому кандидатів на посаду Чернівецького міського голови. Ідеї миру і здорового способу життя підтримали, подолавши дистанцію в 2 милі вулицею Героїв Майдану, лише 5 кандидатів – Олексій Коломієць (біг з дружиною і онуком), Віталій Мельничук, Віталій Михайлішин, Петро Олексюк та Володимир Попівчук. Напевно, саме вони матимуть більше шансів на підтримку і голоси від представників спортивної громади. Олексій Каспрук першим повідомив про намір взяти участь у Бігу Миру, представники його команди (у відповідних футболках) серед перших зареєструвалися в день заходу, але сам Олексій Павлович до них не приєднався (із невідомих наразі нам причин).

Дуже симпатично виглядала об’єднана команда готелю «Буковина» та двох пабів «Наше пиво». По-перше, їх було понад 100. І в однакових футболках з символікою Бігу Миру. Більше ніхто не скористався можливістю попередньо замовити відповідні футболки (за собівартістю).

Усі учасники «масовки» на фініші отримали сертифікати від Національного Олімпійського комітету України, адже це був і «Олімпійський день».

Серед учасників Бігу Миру була і група дівчат (жінок), які активно борються із «зайвими» кілограмами за волонтерської підтримки Інни Брязкало (яка, як вже писав SportBuk.com, сама скинула 50 кг і тепер допомагає іншим, враховуючи свій досвід та поради фахівців).

А взагалі у масовому забігу взяли участь чимало відомих особистостей, в т.ч. титулованих спортсменів. Кращий спортсмен України 2006 р. і головний організатор заходу Іван Гешко долав дистанцію разом з синами дошкільного віку Тарасом і Сашком. Дружина Олеся, яка в цей день святкувала іменини, теж була присутня, але на дистанцію не відправилась. Хоча інша вагітна Оксана Зароченцева (дружина екс-футболіста «Буковини» Романа) дистанцію все-таки подолала, разом з сином Максимом. З двома доньками (Єлизавета і Аннета) вийшла на старт у минулому неодноразово чемпіонка області з бігу на середні дистанції Тетяна Прокопчук. Сімейними командами підтримали захід і окремі викладачі ЧНУ і ЧТЕІ КНТЕУ. Гравці футбольної команди «Апекс» бігли разом з митцями з муздрамтеатру. Чемпіонка Європи та світу зі стрільби з лука, учасниця Олімпіади-2012 Тетяна Дорохова взяла участь у розіграші призів та, звісно, роздавала автографи та фотографувалась з охочими. Як і Іван Гешко. Старший брат Тетяни – «міжнародник» зі стрільби з лука Андрій Дорохов теж долучився до забігу. «На одній нозі» 2 милі пробіг майстер спорту міжнародного класу з надмарафонського бігу Станіслав Лазюта.

Доволі тривалим виявився розіграш призів. І не лише тому, що презентів і цінних подарунків розіграли немало – 46, у т.ч. 2 велосипеда, туристичні палатки, футболки, м’ячі (футбольні, баскетбольні) тощо. Просто чимало учасників чомусь не дочекались розіграшу, тому частенько доводилося витягувати з лототрону «міні-дублікати» стартових номерів повторно, а то й по декілька разів.

Найцінніші призи (велосипеди) виграли Аліна Алексєєва та Дмитро Черкез.

У церемонії нагородження лауреатів Естафети Миру та вручення розіграних призів, крім заслужених майстрів спорту Івана Гешка і Тетяни Дорохової, взяв участь і директор готелю «Буковина» Андрій Брязкало.

Як повідомили головний суддя Естафети Миру Михайло Арсенюк та головний секретар Любов Кирилова, призери Естафети Миру показали наступні результати:

Загальноосвітні навчальні заклади

1. ЗОШ 3 – 4.22,6
2. ЗОШ 16 – 4.34,5
3. ЗОШ 28 – 4.36,9

Професійно-технічні навчальні заклади
1. ПТУ 8 – 4.40,4
2. ПТУ 13 – 4.47,4
3. ПТУ 5 – 5.03,6

Вузи І-ІІ р.а.
1. Чернівецький транспортний коледж – 4.23,8
2. Чернівецький юридичний коледж ОЮА – 4.38,8
3. Чернівецький педагогічний коледж ЧНУ – 4.39,8

Вузи ІІІ-IV р.а.
1. ЧНУ – 4.19,7
2. ЧТЕІ КНТЕУ – 4.21,6

Співорганізатори змагань: СК «Гешко», Департамент освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації, Чернівецький обласний центр ФЗН «Спорт для всіх», Чернівецьке міськспортуправління, Чернівецька обласна федерація легкої атлетики, Чернівецьке обласне відділення НОК України.

Генеральний партнер – готель «Буковина». Патронат – депутат міської ради Валерій Чинуш. За підтримки місцевої влади.

Звукова та музична підтримка – DJ Fox.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор ОЦ ФЗН «Спорт для всіх»

Джерело

peredplata