1,3 мільйона жителів Чернівецької та інших західних областей дивляться бокс за участі українських спортсменів

Згідно дослідження, проведеного аналітичним відділом телеканалу «Інтер», у західних областях України боксерські поєдинки по телевізору дивляться більше 1,3 млн. людей – близько 16% населення Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей. Друге місце за кількістю глядачів боксерських поєдинків займають області в центрі України (15,3%), далі йдуть північні (13,6%), південні (10,8%) та східні (10,5%) області.

Основна аудиторія телетрансляцій єдиноборств – чоловіки, їх частка сягає 56%. Причому найбільш активні вболівальники серед чоловіків у віці 45-64 роки (38%), серед жінок – у віці 25-54 роки (46%).

З найбільшою цікавістю мешканці Чернівецької та інших західних областей слідкували за поєдинком Володимира Кличка (бій з Алексом Леапаі). На другому місці за кількістю глядачів були бої за участі кримчанина Олександра Усика (проти Бена Нсафоа та Сезара Давида Кренса), на третьому місці – бій вінничанина В‘ячеслава Узелкова (проти Геарда Айєтовича). Варто відзначити, що у жінок західного регіону на другому місці виявився бій В‘ячеслава Узелкова.

У суботу, 21 червня глядачів програми «Великий бокс» на телеканалі «Інтер» чекає бій киянина Макса Бурсака з британцем Мартином Марреєм. Пряма трансляція бою за пояс срібного Чемпіона WBC вестиметься з Монте-Карло (Монако), початок о 22.55 на «Інтері».

Перемога в цьому поєдинку важлива для обох боксерів, так як на кону важливий проміжний титул: після кількох успішних захистів його володарю, як правило, надається право поборотись за звання офіційного претендента на пояс Чемпіона світу за версією WBC. Є вірогідність, що переможець бою Бурсак–Маррей побореться за титул WBC вже восени, – без будь-якого проміжного захисту.

peredplata