Футбол: підсумки чемпіонату

Футбол: підсумки чемпіонатуУже доброю традицією стало по закінченні футбольного чемпіонату міста Чернівців збирати разом його призерів та номінантів, а також людей, які сприяли в організації та проведенні спортивно-масових заходів Чернівецької міської федерації футболу протягом усього футбольного сезону.

У церемонії взяли участь начальник облмолодьспортуправління Олександр Довганич, начальник міськспортуправління Святослав Дяконюк, депутат міської ради і заступник голови міської федерації футболу Валерій Чинуш, голова міської федерації футболу Сергій Задорожняк, кращий бомбардир «Буковини» Віктор Олійник та кращий гравець і бомбардир І ліги України сезону-2010/11 Руслан Гунчак.

Перед нагородженням голова міської федерації футболу Сергій Задорожняк підбив короткі підсумки минулого сезону, подякував учасникам змагань та найактивнішим партнерам федерації і поділився найближчими планами.

Начальники крайового та міського спорту Олександр Довганич та Святослав Дяконюк у своїх виступах відзначили чудову роботу міської федерації футболу та особисто Сергія Задорожняка, якому суттєву підтримку для покращення роботи федерації надає депутат міської ради Валерій Чинуш. Олександр Довганич також висловив надію, що найближчим часом Чемпіонат області ставатиме більш масовим і з вищим рівнем конкуренції – як кажуть, «як в старі добрі часи»…

Символічно, що цього року церемонія нагородження відбулася у великій конференц-залі – героїв футбольного року та їхніх родичів і друзів зібралося стільки, що в середній конференц-залі всі просто не помістилися би.

Валерій Чинуш взяв участь у церемонії одразу в двох іпостасях: як почесний гість і заступник голови федерації вручав іншим нагороди, а як меценат і головний партнер команди отримав трофей за друге місце.

На запитання, чи задоволений він виступом команди, Валерій Миколайович зазначив, що перед молодим колективом (середній вік – 21,5 року) ставили завдання боротися у кожному матчі, але не було цілі за будь-яку ціну виграти Чемпіонат і Кубок міста. Головне завдання – допомогти обдарованим юним футболістам набути додаткового ігрового досвіду і зробити ще один крок до вступу до головної команди краю. Деякі гравці вже зараз перебувають «на олівці» у наставників «Буковини». До того ж, Готель «Буковина» виборов Кубок міста і «срібло» Чемпіонату Чернівців, тож результатом виступів патронованої команди Валерій Чинуш залишився задоволений.

Нагадаємо призову трійку: «Авангард-Даяна», Готель «Буковина» та «Біла-Прут».
Кращими футболістами Відкритого Чемпіонату Чернівців-2011 в різних номінаціях визнано: воротар – Владислав Мельников («Біла-Прут»);
захисник – Сергій Берник («Авангард-Даяна»);
півзахисник – Іван Сорохан (Готель «Буковина»);
нападаючий – Сергій Білецький («Авангард-Даяна»);
молодий гравець – Ігор Бойчук (Готель «Буковина»);
ветеран – Роман Нестеренко («Авангард-Даяна»);
гравець змагань – Володимир Павлов (Готель «Буковина»).
Кращим бомбардиром став Сергій Куприч («Біла-Прут»), який забив 11 м’ячів.
SportBuk.com

peredplata